Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Megdőlt az eddigi kontinensek közötti hálózati sebességrekord

roberto, 2004. szeptember 03. 22:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) és Svájci

hirdetés
A Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) és Svájci Részecskefizikai Kutatóközpont (CERN) új transzatlanti sebességrekordot állított fel a kutatási célokat szolgáló, nagy sávszélességű Internet2 hálózat történetében. Az AMD, a Cisco, a Microsoft, a Newisys és az S2io szakembereiből álló kutatócsoportnak kevesebb mint tizenhét perc alatt 859 GB adatot sikerült továbbítaniuk a genfi CERN központot és a tőle 15766 km-re lévő pasadenai Caltech-et összekötő hálózaton.

A kutatók elsődleges célja, hogy a CERN-ben 2007-re megépülő, minden eddiginél nagyobb teljesítményű Large Hadron Collider (LHC) részecskegyorsító elkészültéig a kutatóközpontokat összekötő hálózat készen álljon a részecskegyorsítóból származó, várhatóan évi 15 petabájtnyi adat továbbítására, amit egy globális számítóközpont-hálózat fog feldolgozni.

A gigabites hálózatokban egyébként nem csak hardveres, fizikai korlátok léteznek, érdekes módon épp a TCP/IP hálózatok alapvető protokollja, a TCP (Transmission Control Protocol) bizonyult szűk keresztmetszetnek ugyanezen két kutatóközpont korábbi eredményei szerint.

Az új transzatlanti sebességrekord felállításához a S2io Xframe 10 GbE hálozati csatolóját, a Cisco Systems 7600-as sorozatába tartozó forgalomirányítókat, Newisys 4300-as sorozatú, AMD Opteron processzorral szerelt kiszolgálókat, Intel Itanium alapú kiszolgálókat, valamint a Windows Server 2003 64 bites verzióját használták.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!