Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 1. 12:16

Új vezér az Infineon élén

Wolfgang Ziebart
Wolfgang Ziebart
Amint az várható volt, ma elfoglalta az Infineon Technologies AG elnök-vezérigazgatói székét Wolfgang Ziebart. A vezetőt még májusban nevezték ki a cég élére. Ziebart korábban a Continental gumigyártó cégnél volt az igazgatótanács elnökhelyettese.

Ziebart Ullrich Schumachert váltja az Infineon élén, akinek azért kellett távozni a cégtől, mert stratégiai kérdésekben összekülönbözött az igazgatótanáccsal. Max Dietrich Kley, aki Schumacher távozása óta irányította a céget, Ziebart megérkezésével ismét a felügyelőbizottság elnökeként tevékenykedik tovább.

Wolfgang Ziebart 1977-ben végezte el a müncheni egyetem mérnöki karát, első munkahelye a BMW volt. Ziebart az elektronikai fejlesztésekért felelős vezetővé vált, 1999-ben pedig beválasztották az igazgatótanácsba is. 2000-ben a vezető a Continentalhoz igazolt, ahol az elektronikai fejlesztésekért felelős részleget vezette. Egy évvel később az igazgatótanács elnökhelyettesévé nevezték ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról