Szerző: roberto

2004. augusztus 31. 16:22:04

Elkészült a Scribus kiadványszerkesztő program új verziója

Tegnap megjelent a népszerű linuxos kiadványszerkesztő

Tegnap megjelent a népszerű linuxos kiadványszerkesztő program, a Scribus 1.2-es kiadása. A fejlesztőcsapat minden Scribus-felhasználót bátorít a friss verzióra való átállásra. A tavaly megjelent 1.0-s verzió kiadása óta a program teljesen új PostScript konvertert kapott, javult a sablonkezelés, átdolgozták a táblázatok és a szövegdobozok kezeléséért felelős kódot, végül, de nem utolsósorban lehetségessé vált a nyomtatási kép megjelenítése a képernyőn a nyomdák által használt négyszínnyomásos (CMYK) rendszerben.

A Scribus 1.2 grafikus felületét 11 nyelvre teljesen lefordították, további 16 nyelvre (köztük magyarra is) csak részben készült még el a fordítás. A szerkesztő egyébként a KDE munkakörnyezethez hasonlóan a norvég Trolltech AS multiplatformos Qt pogramkönyvtárára épül, az 1.2-es kiadást épp a múlt heti KDE fejlesztői és felhasználói konferencián mutatták be. A program a Scribus honlapról tölthető le forráskódban, illetve bináris csomagokban bizonyos Linux-disztribúciókhoz (Red Hat, Fedora, SuSE, Debian).


Scribus 1.2

A Scribus hívei számára további érdekesség, hogy az elmúlt hónapban indult egy olyan egyesült államokbeli hetilap, a Twin Tier Times, amelynek a szedése Scribus alatt történik, és a kiadó számos egyéb nyílt forráskódú programot is használ.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 12:13

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.