Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. szeptember 2. 17:31

Elindult a UPC telefonszolgáltatása

Mától indítja telefonszolgáltatását - a világon először Magyarországon és Hollandiában - a kábeles szolgáltatásairól ismert UPC. Az egyszerűen csak UPC Telefonnak keresztelt szolgáltatás Voice Over IP alapú, helyi hívások lebonyolítását is kínálja, s kis forgalmú előfizetők is igénybe vehetik.

[HWSW] Mától indítja telefonszolgáltatását - a világon először Magyarországon és Hollandiában - a kábeles szolgáltatásairól ismert UPC. Az egyszerűen csak UPC Telefonnak keresztelt szolgáltatás Voice Over IP alapú, helyi hívások lebonyolítását is kínálja, s kis forgalmú előfizetők is igénybe vehetik.

Elvileg sem kábeltévé, sem internet-előfizetés nem szükséges a UPC Telefon igénybevételéhez, bár ha valaki csak emiatt köttetné be a kábeltévét, meglehetősen borsos, 25 000 forintos egyszeri díjjal kell számolnia (ami egyébként még így is kevesebb, mint a Matáv 37 500 forintos listaára). A szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges megtartani a Matáv-vonalat - mint például a Tele2 esetében -, ám van havi előfizetési díj is.

A UPC a havidíjat aszerint állapítja meg, hogy még milyen szolgáltatásokat vesz igénybe az előfizető a vállalattól. Amennyiben valaki csak a UPC Telefon lehetőségeit használja ki, esetleg még kábeltévé előfizető is, úgy a belépés 6 250, a havidíj 2 500 forint. A csak internetre előfizetők 1 555, míg a kábeltévét és a chellot egyszerre előfizetők 1 240 forintos havidíjjal kell számolniuk, a bekötés mindkét esetben ingyenes. A UPC Telefon előfizetők 789-es kezdetű hívószámot kapnak, de megtartható a Matáv szám is 6 250 forintért - ennek az ügyintézése azonban valamivel bonyolultabb - hívta fel a figyelmet a UPC szóvivője.

A UPC hálózatán belüli hívások ingyenesek, a helyi hívások percdíja pedig átlagosan körülbelül egy forinttal olcsóbb, mint a Matáv Bázis díjcsomagjában. A belföldi távolsági beszélgetések árai megegyeznek a Tele2 tarifatáblázatában szereplővel - csúcsidőben például közel 10 forinttal olcsóbb, mint a Matáv Bázisé. Külföldre, az I. díjzónába sorolt országokba pedig gyakorlatilag olcsóbban lehet telefonálni, mint egy belföldi mobilszámmal beszélni.

A szolgáltatás rendelkezésre állása 95 százalékos, ami egy évben körülbelül 15 napos üzemszünetet tesz lehetővé a szolgáltatónak. Ennek oka részben az, hogy a hagyományos rezes telefonnal szemben, a VOIP érzékenyebb az áramkimaradásra: a hálózat bármely pontján felmerülő áramellátási üzemzavar hatással van a telefonvonalra. A szolgáltatás egyelőre azok a Budapest I., II., IV., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XVII. és XXI. kerületében élők vehetik igénybe, akik a UPC kábelhálózatával lefedett területen élnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.