:

Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 25. 09:29

Szabotázsakció miatt maradt internet nélkül Sri Lanka?

[Neowin.net] A sri lankai internetezőket szó szerint elvágta a külvilágtól egy hajó horgonya. A State of Nagaland indiai hajó rögzítőeszköze leeresztését követően véletlenül kettészelte a szigetországot internettel ellátó optikai, üvegszálas vezetéket, mely a tenger mélyén húzódott -- legalábbis ez a hajó kapitányának verziója.

[Neowin.net] A sri lankai internetezőket szó szerint elvágta a külvilágtól egy hajó horgonya. A "State of Nagaland" indiai hajó rögzítőeszköze leeresztését követően véletlenül kettészelte a szigetországot internettel ellátó optikai, üvegszálas vezetéket, mely a tenger mélyén húzódott -- legalábbis ez a hajó kapitányának verziója.

A Sri Lankan Telecom (SLT) telekommunikációs cég szerint viszont mindez nem a véletlen műve: csupán ez az egyetlen hajó tartózkodott az adott térségben és rendkívül kicsi a valószínűsége annak, hogy egy ilyen baleset bekövetkezzen. A telekommunikációs cég körülbelül 750 ezer felhasználója maradt internet nélkül, többek között a kormányzati hivatalok is, valamint problémák adódtak a .lk domain nevekkel is. Az SLT jelenleg műholdas kapcsolaton keresztül nyújt internetkapcsolatot előfizetőinek, mely azonban meglehetősen korlátozott sávszélességgel rendelkezik.

Az SLT a kárt okozó hajót természetesen azonnal megtámadta a bíróságon körülbelül 5 millió dolláros kár okozásának vádjával. A telekommunikációs cég szerint a hiba viszonylag gyorsan kijavítható és a szolgáltatás pár napon belül újra helyreállhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.