:

Szerző: Budai Péter

2004. augusztus 19. 11:27

Az angol internetszolgáltatók támogatják az agresszív spamellenes kezdeményezést

[Techworld] A kéretlen levélszemet küldése lényegesebben nehezebbé válik az Egyesült Királyságban, mivel kedden az ország legbefolyásosabb internetszolgáltatója, a London Internet Exchange (LINX) is elfogadta a legújabb, meglehetősen kemény spamellenes irányelveket. Az új, Best Current Practice (BCP) nevezetű tervezet a LINX tagjai által névtelenül küldött megoldások összessége, ami a szervezet 150 legnagyobb ISP hálózata számára kötelező érvényűvé válik.

[Techworld] A kéretlen levélszemet küldése lényegesebben nehezebbé válik az Egyesült Királyságban, mivel kedden az ország legbefolyásosabb internetszolgáltatója, a London Internet Exchange (LINX) is elfogadta a legújabb, meglehetősen kemény spamellenes irányelveket. Az új, "Best Current Practice" (BCP) nevezetű tervezet a LINX tagjai által névtelenül küldött megoldások összessége, ami a szervezet 150 legnagyobb ISP hálózata számára kötelező érvényűvé válik.

Az iránymutatások elsősorban azon spammelők ellen irányulnak, akik létező, elektronikus kereskedelemmel foglalkozó oldalakat üzemeltetnek, és saját üzletük sikere érdekében ajánlatokkal árasztják el a befolyásolni kívánt felhasználókat. Ugyancsak célponttá válnak a spam-küldésre alkalmas eszközöket árusító honlapok.

Ugyan az internetszolgáltatók nem gyakorolhatnak önbíráskodást, a spamellenes BCP-k mégis alkalmasak arra, hogy csökkentsék a LINX-tagokat érő folyamatos terhelést. Jelenleg nem tudni, hányan használják a lefektetett alapelveket rendszerük üzemeltetéséhez. Malcom Hutty, a LINX szóvivője elmondta, hogy egy jelentősebb angol internetszolgáltató már a megbeszélés végeztével ígéretett tett arra, hogy saját hálózatát a hallott irányelveknek megfelelően szervezi át. Hutty kiemelte, hogy a korábbi spamellenes BCP komoly sikereket ért el. Ezt 1999-ben fogadták el, és állítása szerint ennek köszönhető, hogy 2003-ra 20 százalékról 1 százalékra csökkent a spamküldésre alkalmas szolgáltatások száma.

Az új BCP-tervezet sikerének a hátterében az internetszolgáltatók spamellenes küzdelmének egyre növekvő költségei állnak. Ez egyszerre jelentkezik hardvervásárlás és az elégedetlen felhasználók számára történő segítségnyújtás képében. Az irányelvek mostantól egyértelművé teszik, hogy mi az a minimum, amit a problémás ügyfelekkel szemben meg kell tenni.

"Lehet, hogy a BCP világszerte befolyásolni fogja a spam elleni fellépés módját, de a levélszemét problémája messze túlmutat még a LINX méretein is" -- ismerte el Hutty. "Az amerikaiak közel sem biztos, hogy osztják majd nézeteinket." A LINX-nek európai és amerikai tagjai is vannak, de gerincét angliai székhelyű hálózatok alkotják.

"Dolgozni fogunk azon, hogy ezt a szabványt az Egyesült Királyságon kívül is elterjesszük, például a RIPE és az Euro-IX irányába. Támogatását kérjük az angol kormányzatnak a WSIS (az információs társadalom világtalálkozója), az OECD és más nemzetközi fórumokon" -- mondta Hutty.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.