Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 31. 19:05

Halott Celeron?

A The Register információi szerint az Intel i815 és i815E chipset hivatalosan nem támogatja a Mendocino magos processzorokat.

Ez azt jelenti, hogy a sokak által kedvelt, és elég jól túlhajtható 0,25 mikronos maggal bíró Intel Celeron processzorok (valószínűleg) egyáltalán nem lesznek használhatóak az új Intel chipsetre épülő alaplapokban.

Tehát aki továbbra is kitart a jól ismert processzorok mellett, és nem akar lemondani a túlhajtásról, annak marad az év végére szinte teljesen eltűnő i440BX chipset, a maga korlátaival: 2x AGP, és a hivatalosan 100 MHz-en maximált rendszerórajel (vagy valamelyik VIA megoldás). A szinte legendás Celeron 300A@450 és 366@550 processzorok hamarosan teljesen feledésbe merülnek majd, ezzel az Intel gyakorlatilag befejezte az áttérést a 0,18 mikronos gyártástechnológiára, régebbi processzorainak esélyt sem adva a túlélésre...

Bár tudjuk, hogy a fent említett magazin időnként hajlamos a túlzásokra, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja...

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról