Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 13. 10:19

Fejek hullottak a Hewlett-Packardnál

A HP szerverekért és tárolóeszközökért felelős részlegének gyatra teljesítménye kiábrándító negyedéves eredményekhez vezetett. Carly Fiorina, a cég elnök-vezérigazgatója a divízió élén azonnali személycseréket hajtott végre.

A HP szerverekért és tárolóeszközökért felelős részlegének gyatra teljesítménye kiábrándító negyedéves eredményekhez vezetett. Carly Fiorina, a cég elnök-vezérigazgatója a divízió élén azonnali személycseréket hajtott végre.

Távoznia kell a HP-tól Peter Blackmore-nak, aki a nagyvállalati részleg értékesítési vezetője volt. Utóda Mike Winkler lesz, ő jelenleg a vállalat marketing-igazgatója. A nagyvállalati részleg amerikai régióért felelős értékesítési igazgatója, Jim Milton szintén elvesztette a cégvezetők bizalmát. Miltont Jack Novia váltja, ő korábban a szolgáltatási részleg alelnöke volt. Ezen felül leváltják még Kasper Rorstedet, aki a Customer Solutions Group európai vezetője volt. Rorsted helyén ezentúl Bernard Meric dolgozik majd, ő korábban a nyomtatási és képalkotási részleg európai vezetője volt.

A HP tegnap bejelentette, hogy a nagyvállalati szerverek és tárolóeszközök forgalma éves szinten 5 százalékkal 3,4 milliárd dollárra esett vissza. Látványosan, 32 százalékkal zuhant az Alpha szerverek eladásából származó bevétel, a NonStop gépek forgalma pedig 25 százalékkal csökkent, eközben a UNUX-szerverek forgalma 8 százalékkal nőtt. A tárolóeszközök értékesítéséből származó forgalom 15 százalékkal 709 millió dollárra esett vissza.

A cég vezetői közölték, hogy az igen gyenge teljesítmény mögött egy különösen nehézkes és rosszul kivitelezett SAP Supply Chain migráció áll. A HP szóvivője közölte, hogy a migrációs folyamat nem az SAP szoftvereinek hibájából szenvedett késedelmet. Carly Fiorina nyomatékosította, hogy az SAP-val kapcsolatos problémákat már messze maga mögött hagyta a cég.

"Köszönjük Peternek, Jimnek és Kaspernek az itt eltöltött éveket és odaadó szolgálataikat" -- írta a HP alkalmazottainak írt feljegyzésében Carly Fiorina. A kiebrudalt vezetőkben az a közös, hogy mindannyian a Compaq felvásárlásakor kerültek a HP-hoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról