Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 12. 14:29

A játékfejlesztő gonosz tréfája az emelt díjas SMS-üzeneteket küldözgető trójai

A The Register szerint mégsem egy trójai féreg küldözgeti az emelt díjas SMS-üzeneteket a háttérben, miközben a feltört, illegálisan lemásolt Mosquitos játékkal játszunk -- mint azóta kiderült, hasznos kódot maguk a játékfejlesztők rejtették el az alkalmazásban. A Series 60 platformot futtató mobiltelefonokra telepíthető illegális verzió egy olyan számot bombáz meg SMS-ekkel miközben játszunk, amely darabonként másfél angol fontot számláz ki nekünk.

A The Register szerint mégsem egy trójai féreg küldözgeti az emelt díjas SMS-üzeneteket a háttérben, miközben a feltört, illegálisan lemásolt Mosquitos játékkal játszunk -- mint azóta kiderült, "hasznos" kódot maguk a játékfejlesztők rejtették el az alkalmazásban. A Series 60 platformot futtató mobiltelefonokra telepíthető illegális verzió egy olyan számot bombáz meg SMS-ekkel miközben játszunk, amely darabonként másfél angol fontot számláz ki nekünk.

A játék illegális változata a futtatáskor a következő üzenetet küldi angol nyelven: "Ez egy SODDOM BIN LOADER által feltört verzió. A kalózváltozatok illegálisak és a bűnözőknek jó mókában lesz részük!!!" Bár a Symbian tegnapi közleménye szerint a kódot utólag tették a játék mögé, a legfrissebb információk szerint az emelt díjas SMS-szám a játék eredeti kiadójához, az Ojomhoz tartozik.

Az antivírus szoftvereket fejlesztő F-Secure szerint "ez a megoldás egy másolásvédelmi eljárásnak készült, de nem úgy működik ahogy tervezték és az egész visszafelé sült el. Az emelt díjas szolgáltatást megszüntették, így a szoftver által küldött SMS-esek már csak a normál díjazás szerint kerülnek kiszámlázásra."

"A játék jelenleg elérhető változata már nem tartalmazza ezt a kódrészletet és "képességet", azonban a korábbi illegális változat továbbra is terjed filecserélő hálózatokon keresztül, s ez a verzió továbbra is küldözgeti az SMS-eket" -- tették hozzá a vállalat szakemberei.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról