Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 11. 10:32

Folyamatosan csökken a 15 hüvelykes LCD-panelek ára

A tajvani DigiTimes piackutató cégektől származó adatokra hivatkozva nyilvánosságra hozta, hogy 200 dollár alá csökkent ebben a hónapban az alsókategóriás, 15 hüvelykes képátlójú LCD-panelek ára, míg a magasabb minőségű 15-os termékekért 200-205 dollár közötti összeget kérnek el a tajvani gyártók.

A tajvani DigiTimes piackutató cégektől származó adatokra hivatkozva nyilvánosságra hozta, hogy 200 dollár alá csökkent ebben a hónapban az alsókategóriás, 15 hüvelykes képátlójú LCD-panelek ára, míg a magasabb minőségű 15"-os termékekért 200-205 dollár közötti összeget kérnek el a tajvani gyártók.

A 17 hüvelykes panelek ára 250-255 dolláros, a 19"-osoké pedig 360-365 dolláros árszinten mozog jelenleg. Néhány alsókategóriás 17"-os panel már akár 240 dollárért is elérhető a monitorgyártók számára.

A tajvani gyártók nagyon óvatosan árazzák be termékeiket, vigyázva, nehogy túlságosan stimulálják a keresletet. A DigiTimes forrásai szerint az egyik panelgyártó megtagadta paneljei értékesítését egy nemzetközi monitorgyártónak, aki 220 dolláros panelenkénti árat szeretett volna elérni ebben a hónapban, valamint év végére 200 dolláros darabáron vásárolta volna meg az LCD-gyártó 17 hüvelykes termékét.

Az ár mesterséges magasan tartása ugyanakkor hosszútávon nem járható út a tajvani gyártók számára sem, hiszen a dél-koreai konkurensek agresszív árharcot indítottak, a panelek árának jelentős csökkenésére lehet hamarosan számítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról