Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kapható az első mobil pénztárcaként is alkalmazható 3G-s mobiltelefon az NTT DoCoMonál

Ady Krisztián, 2004. augusztus 09. 11:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A japán NTT DoCoMo bejelentette, hogy szombattól kapható első 3G-s mobiltelefonja, mely mobil pénztárcaként is használható, s fejlett biztonsági elemek mellett lehetővé teszi az egyszerű és gyors fizetést készpénz használata nélkül. A vállalat F900iC mobiltelefonja egy chipkártya és a beépített rádiós, vezeték nélküli technológia segítségével fizikai kapcsolat -- például a kártya lehúzása -- nélkül is lehetővé teszi a számla kiegyenlítését.

A japán NTT DoCoMo bejelentette, hogy szombattól kapható első 3G-s mobiltelefonja, mely "mobil pénztárcaként" is használható, s fejlett biztonsági elemek mellett lehetővé teszi az egyszerű és gyors fizetést készpénz használata nélkül. A vállalat F900iC mobiltelefonja egy chipkártya és a beépített rádiós, vezeték nélküli technológia segítségével fizikai kapcsolat -- például "a kártya lehúzása" -- nélkül is lehetővé teszi a számla kiegyenlítését.

A chipkártyás tranzakciókat akár jelszavas, akár ujjlenyomat-érzékelős védelemmel is be lehet biztosítani, és egy másik telefonról akár le is lehet tiltani a készülék ellopása esetén. Az i-mode szolgáltatások igénybevételére is alkalmas, FeliCa-képes mobiltelefon 1,3 megapixeles kamerával és 2,4 hüvelykes színes kijelzővel is rendelkezik, beépített memóriája pedig miniSD memóriakártyával tovább bővíthető.


A FeliCa támogatottsága

A FeliCa technológiát támogató boltokban a vásárló egyszerűen a pénztárgép leolvasója elé tartja telefonját és a fizetés máris megtörtént, de akár bónuszpontokat is tud tárolni. Egyes vasút- és légitársaságoknál helyettesítheti az utasjegyet, de a Hayakawa apartmanjaiban akár kulcsként is használható már a mobil. A telefon képesek a Sony Edy elektronikus fizetési rendszerének használatára, melynek segítségével Japánban 39 mobilszolgáltató és 9 ezer üzlet áruit és szolgáltatásait vásárolhatják meg a felhasználók. A telefonon nyomon követhetőek a számlaegyenlegek és a fizetési tranzakciók is.