Szerző: Budai Péter

2004. augusztus 3. 10:52

A Microsoft személyreszabott keresővel jelentkezik

Bill Gates
Bill Gates
[Reuters/HWSW] A Microsoft hétfői bejelentése alapján a jövő keresőtechnológiái teljes mértékben személyreszabott eredményeket fognak szolgáltatni a felhasználó igényeinek megfelelően. A keresők piaca ismét élénkülöben van, amit a Microsoft erőteljesebb részvétele és a Google tőzsdére menetele is jelez.

"Különlegesen személyessé tesszük a keresést" -- ismertette Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke a szoftvervállalat redmondi központjában összegyűlt számítástechnikusoknak és kutatóknak.

A személyessé tett keresés sokkal pontosabb eredményeket ígér, amit a korábbi keresések adataiból, és a felhasználó érdeklődési körének vizsgálatával tesz lehetővé az új technológia. Gates elismerte, hogy a keresés specializálásához szükséges információk feldologzásához a felhasználók személyes adataira is szükség van.

A keresőtechnológiák piaca a Microsoft legújabb jelentős méretű célpontja, ahol az élen járó Google is hamarosan fenyegettetve érezheti magát. A Microsoft nemrég jelezte, ahhoz, hogy gyors fejlődése továbbra is töretlenül folytatódjon, új piacok meghódítására is szüksége van.

A Microsoft múlt héten mutatta be a lokális meghajtókon, e-mailekben és a weben egyaránt kereső szoftvert. A lokális keresés és a testreszabhatóság most az a két a terület, amelyek kiaknázása révén a Microsoft, a Google és a Yahoo is pozíciójának megerősítését és felhasználói bázisának növekedését várja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról