Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 3. 09:33

Várakozások alatt teljesít a BEA Systems

A BEA Systems bejelentette, hogy a július 31-én véget ért negyedévben mind a forgalma, mind a szoftverlicenc-eladásai elmaradtak a várakozásoktól.

A BEA Systems bejelentette, hogy a július 31-én véget ért negyedévben mind a forgalma, mind a szoftverlicenc-eladásai elmaradtak a várakozásoktól.

A kaliforniai szoftvergyártó szerint a teljes negyedéves bevétel a korábban várt 265-275 millió dollár helyett csupán 260-263 millió dollár közé esik majd, az új szoftverlicencek értékesítéséből származó forgalom pedig 115-117 millió dollár helyett csak 112 millió dollár körül alakul. A részvényenkénti eredmény várhatóan 6 cent lesz, amely megfelel az előzetes várakozásoknak. A BEA augusztus 12-én teszi közzé negyedéves eredményeit.

A BEA elnök-vezérigazgatója, Alfred Chuang szerint a nagyvállalatok továbbra is óvatosak az informatikai kiadásaikat illetően. A befektetőket nem érte váratlanul a cég gyenge negyedéves teljesítménye, ugyanis az előző hetek során számos nagyvállalati szoftvergyártó adott számot a várakozásoknál gyengébb eredményekről. A BEA részvényeinek árfolyama a bejelentést követően 59 centtel 7 dollárra emelkedett.

A BEA papírjai tavaly szeptemberben még 15 dollárnál is drágábban cseréltek gazdát, azóta viszont a cég folyamatos mélyrepülésben van. A vállalatnak meg kell küzdenie azzal is, hogy egyre több vezetője hagyja el, legutóbb Scott Dietzen műszaki igazgató jelentette be távozását. Az elmúlt hónapok során a BEA kötelékéből kivált Rick Jackson marketing-igazgató, valamint Adam Bosworth vezető szoftverfejlesztő is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról