Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 29. 15:03

Közzétette negyedéves eredményeit a Xerox

A Xerox Corporation bejelentette második negyedéves eredményeit. A vállalat tájékoztatása szerint egy részvényre 21 cent nyereség jutott. A Xerox a korábban tervezettnél nagyobb éves nyereségre számít.

A Xerox Corporation bejelentette második negyedéves eredményeit. A vállalat tájékoztatása szerint egy részvényre 21 cent nyereség jutott. A Xerox a korábban tervezettnél nagyobb éves nyereségre számít.

A negyedév teljes árbevétele 3,9 milliárd dollár volt, amely az előző év azonos időszakához képest 2 százalékos visszaesést mutat, beleértve egy 2 százalékpontos árfolyamnyereséget is. Az árbevétel növekedését továbbra is hátrányosan érintette a vállalat régebbi, analóg termékeiből származó kellékanyag, szerviz és egyéb bevételek csökkenése. Ezenkívül a gyengén szereplő dél-amerikai piac is jelentősen kihatott az értékesítés utáni bevételek és a teljes árbevétel alakulására.

A negyedév során a berendezések értékesítéséből származó összes bevétel mintegy kétharmada az elmúlt két évben bevezetett termékekből származik, ami világosan mutatja a Xerox beruházási stratégiájának piaci sikerét. A berendezések értékesítéséből származó árbevétel 5 százalékkal nőtt a második negyedévben, amely érték egy 2 százalékpontos árfolyamnyereséget is tartalmaz.

A vállalat célzott növekedési területein -- digitális irodai és nagyteljesítményű termékek és kapcsolódó szolgáltatások -- a teljes második negyedéves árbevétel az előző év ugyanezen időszakának árbevételéhez képest 4 százalékkal nőtt, és így jelenleg a cég teljes árbevételének mintegy 73 százalékát teszi ki.

A Xerox növekedési stratégiájának fő hajtóerejét jelentő színes nyomtatókból származó második negyedéves bevétel 17 százalékkal nőtt, ami azért fontos, mert a nyomatszám növekedésével együtt emelkedik a színes berendezésekkel kapcsolatos értékesítés utáni bevételek volumene is. A színes berendezések értékesítéséből származó árbevétel jelenleg a Xerox teljes árbevételének 25 százalékát teszi ki.

A Xerox a nagyvállalati szolgáltatások terén is komoly sikereket arat. Szolgáltatásai közül elsősorban a nemzetközi cégeknek szánt e-oktatási programok, a fontos céges dokumentumok webes eszközökkel történő szerkesztését és archiválását támogató Xerox-fejlesztésű DocuShare szoftver, valamint az ügyfelek dokumentumkezeléssel kapcsolatos összköltségeit átlagosan 30 százalékkal csökkentő Lean Six Sigma eszközök telepítése áll az első helyen.

A Xerox értékesítési, adminisztratív és általános költségei az első negyedévben az árbevétel 27,3 százalékát tették ki, ami 4 százalékos csökkenést jelent az előző időszakhoz képest. Az első negyedévben elért bruttó árrés 41,3 százalék volt, ami összhangban van a vállalat egész évre vonatkozó tervével. A vállalat működési cash-flow-ja a 232 millió dolláros nyugdíj-hozzájárulás kifizetése után 256 millió dollár volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról