Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

RealNetworks: növekedő bevétel, csökkenő veszteség

Bodnár Ádám, 2004. július 29. 09:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Rob Glaser
Rob Glaser
A RealNetworks tegnap tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat beszámolója szerint a forgalom növekedett, a veszteség pedig csökkent.

A seattle-i (Washington, USA) cég közölte, hogy forgalma éves szinten 32 százalékkal 65,5 millió dollárra nőtt, sorozatban ez volt a nyolcadik olyan negyedév, amikor a RealNetworkd emelkedő bevételről számolt be. A vállalat nettó vesztesége 4,6 millió dollárt, azaz részvényenként 3 centet tett ki, míg egy évvel korábban 9,6 millió dollárra rúgott. A Microsoft ellen decemberben indított per költségeit leszámítva a nettó veszteség csupán 1,9 millió dollár, azaz részvényenként 1 cent volt, ami megfelelt az elemzők előrejelzéseinek.

Rob Glaser, a RealNetworks elnök-vezérigazgatója szerint a bevétel látványos növekedésének oka a fogyasztóknak értékesített termékek és szolgáltatások sikere volt. A RealNetworks internetes zeneszolgáltatásának előfizetői létszáma a negyedév során 450 ezerről 550 ezerre növekedett. Glaser elismerte, hogy az üzleti felhasználóknak szánt szoftverek eladásai némileg csökkentek.

Az elnök-vezérigazgató szerint a RealNetworks éves szinten nyereséges lesz. A jelenlegi negyedévre Glaser 66-68 millió dolláros bevételt és részvényenként 3-4 cent veszteséget vár. A Microsoft ellen indított perrel kapcsolatos költségek figyelmen kívül hagyása esetén a veszteség részvényenként 1-2 cent lesz. Elemzők átlagosan 66,7 millió dollár forgalmat és 2 centes részvényenkénti veszteséget várnak.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!