Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 28. 12:49

Az idén 625 millió mobiltelefon eladása várható

Az iSuppli piackutató vállalat közölte, hogy az első félév igen erős eladási adatai miatt az idén várhatóan 625 millió mobiltelefon talál majd gazdára. A piackutató cég korábban 600 millió készülék eladását valószínűsítette.

HIRDETÉS

Az iSuppli piackutató vállalat közölte, hogy az első félév igen erős eladási adatai miatt az idén várhatóan 625 millió mobiltelefon talál majd gazdára. A piackutató cég korábban 600 millió készülék eladását valószínűsítette.

A második negyedévben világszerte 155 millió mobiltelefon talált gazdára, ez az első negyedévhez képest 1,6 százalékos növekedést jelent annak ellenére, hogy az idei első negyedév váratlanul erős volt. Az év első hat hónapjában világszerte 307,5 millió mobiltelefont adtak el -- állítja az iSuppli. A cég szerint semmi jele nem látszik a kereslet gyengülésének és a második félév a hagyományok szerint jobban alakul az elsőnél.

2003-hoz hasonlóan idén is elsősorban a régi felhasználók által vásárolt új készülékek lesznek a piac motorjai, nem pedig az új előfizetők. Az iSuppli előrejelzése szerint az eladott mobiltelefonok 73 százaléka régi előfizetőnél köt majd ki, egy régebbi készüléket felváltva. 2008-ra már 90 százalékos tesz ki a lecserélt mobilok aránya.

A felhasználók közül egyre többen választanak olyan telefont, amely színes kijelzővel és beépített digitális fényképezőgéppel rendelkezik, az iSuppli szerint az összes eladásoknak mintegy negyedét teszik majd ki az ilyen készülékek. Még a kamerás telefonok piacán gyengélkedő Nokia is azt várja, hogy az eladott mobiljainak ötöde rendelkezik fényképezőgéppel.

Az iSuppli szerint a Nokia a második negyedévben 45,4 millió mobiltelefont adott el, ezzel 29,3 százalékos piaci részesedést szerzett. A Samsung 14,6 százalékos részesedést birtokolt, amivel megközelítette a második helyen levő Motorolát (15,3%).

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.