Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 28. 12:34

Látványosan növekedő pénzügyi mutatókról számolt be a UMC

A világ második legnagyobb szerződéses chipgyártója, a tajvani United Microelectronics Corporation (UMC) közzétette második negyedéves eredményeit.

HIRDETÉS

A világ második legnagyobb szerződéses chipgyártója, a tajvani United Microelectronics Corporation (UMC) közzétette második negyedéves eredményeit.

A vállalat bejelentette, hogy forgalma 15,2 százalékkal 29,2 milliárd tajvani dollárra nőtt, nyeresége pedig 84,2 százalékkal, éves szinten pedig 372 százalékkal 12,7 milliárd dollárra emelkedett. A nettó nyereség egy 6,2 milliárdos egyszeri bevételt is tartalmaz, amely az AU Optronics részvényeinek értékesítéséből származott.

A cég szerint a negyedév során végig erős volt a kereslet a termékek iránt és az árak is növekedtek. A kommunikációs chipek tették ki a bevétel 44 százalékát, mivel igen erős volt a kereslet a mobiltelefonokban használt lapkák iránt. A PC-kben használt alkatrészek részaránya csökkent, a fogyasztói elektronikai berendezésekbe szánt chipekén viszont nőtt.

A cég képviselői közölték, hogy a második negyedévben a UMC gyártókapacitásának 99 százaléka ki volt használva, a leszállított waferek száma az előző negyedévhez képest 9,7 százalékal nőtt, az átlagos eladási árak pedig 6 százalékkal emelkedtek. Az eredmények megfelelnek a cég előzetes várakozásainak.

A jelenlegi negyedévben a leszállított waferek száma további 15-16 százalékkal nő majd, az átlagos eladási árak pedig 3-4 százalékkal növekednek. A UMC várakozásai szerint továbbra is a kommunikációs berendezésekben használatos chipek adják a bevétel legnagyobb részét.

A UMC legnagyobb riválisa, a világ első számú szerződéses chipgyártója, a szintén tajvani Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) holnap teszi közzé második negyedéves eredményeit.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 12:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.