:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 26. 11:50

Nagy értékű tevékenység-kihelyezési megállapodásokat kötött a HP

[Noguchi & Peters] Három új informatikai outsourcing-megállapodás aláírásáról számolt be ma a HP, összesen közel 500 millió dollár értékben. Az MCI-jal, a Standard Registerrel és a TD Bank Financial Grouppal kötött szerződések jól érzékeltetik, milyen lendületesen fejlődik a HP outsourcing-üzletága, amely több mint 50 százalékos növekedésről számolt be az elmúlt negyedévben az előző év megfelelő időszakához képest.

[Noguchi & Peters] Három új informatikai outsourcing-megállapodás aláírásáról számolt be ma a HP, összesen közel 500 millió dollár értékben. Az MCI-jal, a Standard Registerrel és a TD Bank Financial Grouppal kötött szerződések jól érzékeltetik, milyen lendületesen fejlődik a HP outsourcing-üzletága, amely több mint 50 százalékos növekedésről számolt be az elmúlt negyedévben az előző év megfelelő időszakához képest.

Az MCI-jal öt évre aláírt, 112 millió dolláros outsourcing-megállapodás keretében a HP a jövőben több mint 600 egyesült államokbeli helyszínen biztosítja ügyfelei dolgozói számára a napi informatikai támogatást. A HP Services emellett szerver-távfelügyeleti és eszközgazdálkodási szolgáltatásokat is nyújt az MCI-nak. A megállapodás feltételei szerint a HP Szolgáltatások mintegy 20 ezer helpdesk-hívást kezel majd havonta, továbbá 36 ezer asztali és noteszgép, 1700 munkaállomás és 1500 nyomtató támogatását vállalja. Emellett a HP végzi az a cég asztali és noteszgépein a szoftverek terítését, és a UNIX illetve a Microsoft Exchange rendszerek adminisztrálását.

A két vállalat stratégiai üzleti kapcsolatát továbbépítve az MCI ma külön bejelentésben számolt be arról az öt éves, 125 millió dolláros szerződésről, amelynek értelmében fejlett kommunikációs szolgáltatásokat nyújt a HP részére. Ezzel egyidőben a HP felvette az MCI-t az üzleti ügyfeleinek ajánlott távközlési szolgáltatók listájára. A HP továbbra is igénybe veszi az MCI biztonságos internet-távhozzáférési, emelt szintű ügyfélkapcsolati, valamint SkyTel vezeték nélküli személyhívó és üzenetátviteli szolgáltatásait.

A HP a dokumentumkezelési technológiájáról ismert Standard Register Corporationnel kötött öt éves, 53 millió dolláros szerződését is ma hozta nyilvánosságra. Ennek keretében a HP felméri az SR infrastruktúrájának és alkalmazásainak reagálókészségét illetve produktivitását, és ügyfele rendelkezésére bocsátja a konszolidálásukhoz és ésszerűsítésükhöz szükséges eszközöket, szolgáltatásokat.

A továbbiakban a HP Services üzletága felügyeli majd a vállalat 650 szerverből, WAN-hálózatból, valamint az 5000 dolgozó által 4100 asztali gépen használt harmincféle szoftveralkalmazásból álló vegyes szállítói környezetét. A saját felhasználású e-business alkalmazásokat, valamint az ügyfeleknek értékesített illetve házon belül használt egyéb megoldásokat a jövőben is az SR fejleszti és felügyeli.

A fentieken túlmenően a HP és az SR közös stratégiai kezdeményezéseket indítanak többek között az egészségügyben és a pénzügyi szolgáltatópiacon. A partnerek hozzá kívánják segíteni egymást a kölcsönösen előnyös üzleti lehetőségek kiaknázásához. Az űrlap-automatizációs technológiák fejlesztése terén folytatott korábbi együttműködést kibővítve közösen dolgoznak majd a HP nyomtatás- és dokumentumkezelő megoldásainak tökéletesítésén. A szerződés alapján a HP átveszi az SR mintegy 80 dolgozóját.

A HP és a nemzetközi pénzügyi szolgáltatópiac vezető szereplője, a TD Bank Financial Group között létrejött, harmadik megállapodás keretében a HP frissíti és felügyeli majd a TD országos automatizált bankhálózatát és eladáshelyi (POS) tranzakciókat támogató infrastruktúráját. A partnerek által tervezett üzletmenet-átalakítási program a TD ügyfeleinek nyújtott automatikus bankszolgáltatások színvonalát hivatott emelni.

A hét éves, 320 millió dollár értékű outsourcing-megállapodás a TD mintegy 2400 kanadai bankjegykiadó automatájának, valamint automatikus banki és POS-tranzakciófeldolgozó rendszerének frissítését irányozza elő. A fejlesztés előnyeit több száz település fogja élvezni, és a projekt nyomán lakossági illetve vállalati ügyfelek százezrei vehetik majd igénybe nagyobb megelégedéssel a TD szolgáltatásait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.