Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 26. 09:11

Nyereséges negyedévet zárt a Hynix Semiconductor

Nyereséges negyedévet zárt a Hynix Semiconductor, a DRAM-chipek egyik legnagyobb gyártója, mivel a memóriák piacán az árak emelkedésnek indultak.

HIRDETÉS

Nyereséges negyedévet zárt a Hynix Semiconductor, a DRAM-chipek egyik legnagyobb gyártója, mivel a memóriák piacán az árak emelkedésnek indultak.

A világ harmadik legnagyobb DRAM-gyártójaként jegyzett koreai cég közölte, hogy a június 30-án véget ért negyedévben nettó nyeresége 625,2 milliárd koreai won, azaz mintewgy 536 millió amerikai dollár volt. Egy évvel korábban a Hynix 526,3 milliárd won veszteségről volt kénytelen beszámolni. A cég nyeresége közel megkétszereződött és 1,68 billió wont tett ki, ugyanis a Hynix által leszállított termékek volumene és ára egyaránt emelkedett.

A DRAM-piacon tapasztalható szűkös kínálat az árak emelkedéséhez vezetett, amely minden memóriagyártónak jól jött. A Hynix közleménye szerint a 256 megabites kapacitásra vetített ár egy negyedév alatt 17 százalékkal közel 6 dollárrra nőtt. A DRAM-chipek a Hynix forgalmának 78 százalékát adták, a fennmaradó rész flash memóriák (5%) és más áramkörök (17%) között oszlott meg. A koreai vállalat memóriák értékesítéséből összesen 1,41 billió won bevételt realizált.

A Hynix részvényesei pénteken hagyták jóvá a nem-memória üzletágak eladását a Citigroup által vezetettt konzorciumnak. Az egyezség szerint a konzorcium 954,3 milliárd wont fizet a Hynixnak, amelyet az adósságállománya csökkentésére használ fel. A vállalatnak jelenleg 3,25 billió won tartozása van, az előző negyedévben azonban az adósságállomány még 3,63 billió wont tett ki.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.