Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 26. 09:11

Nyereséges negyedévet zárt a Hynix Semiconductor

Nyereséges negyedévet zárt a Hynix Semiconductor, a DRAM-chipek egyik legnagyobb gyártója, mivel a memóriák piacán az árak emelkedésnek indultak.

Nyereséges negyedévet zárt a Hynix Semiconductor, a DRAM-chipek egyik legnagyobb gyártója, mivel a memóriák piacán az árak emelkedésnek indultak.

A világ harmadik legnagyobb DRAM-gyártójaként jegyzett koreai cég közölte, hogy a június 30-án véget ért negyedévben nettó nyeresége 625,2 milliárd koreai won, azaz mintewgy 536 millió amerikai dollár volt. Egy évvel korábban a Hynix 526,3 milliárd won veszteségről volt kénytelen beszámolni. A cég nyeresége közel megkétszereződött és 1,68 billió wont tett ki, ugyanis a Hynix által leszállított termékek volumene és ára egyaránt emelkedett.

A DRAM-piacon tapasztalható szűkös kínálat az árak emelkedéséhez vezetett, amely minden memóriagyártónak jól jött. A Hynix közleménye szerint a 256 megabites kapacitásra vetített ár egy negyedév alatt 17 százalékkal közel 6 dollárrra nőtt. A DRAM-chipek a Hynix forgalmának 78 százalékát adták, a fennmaradó rész flash memóriák (5%) és más áramkörök (17%) között oszlott meg. A koreai vállalat memóriák értékesítéséből összesen 1,41 billió won bevételt realizált.

A Hynix részvényesei pénteken hagyták jóvá a nem-memória üzletágak eladását a Citigroup által vezetettt konzorciumnak. Az egyezség szerint a konzorcium 954,3 milliárd wont fizet a Hynixnak, amelyet az adósságállománya csökkentésére használ fel. A vállalatnak jelenleg 3,25 billió won tartozása van, az előző negyedévben azonban az adósságállomány még 3,63 billió wont tett ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.