Szerző: Bizó Dániel

2004. július 22. 11:09

Kedvező kilátások és kétszámjegyű növekedés az EMC-nél

HIRDETÉS

Richard Templeton
Joseph M. Tucci
Az adattárolási eszközöket és szoftvereket forgalmazó EMC kedden tette közzé június 30-án zárult második negyedéves eredményeit, melyek megfeleltek az elemzők előzetes várakozásainak. A vállalat egésze és szinte összes termékvonala kétszámjegyű bevételnövekedést produkált, a szakértők azonban a csúcskategóriás Symmetrix tárolórendszer eladásainak visszaesésétől tartanak, mely a cég termék-portfóliójának legfontosabb eleme.

A konszolidált bevételnövekedés az előző negyedévhez képest 33 százalékot tett ki, elérve ezzel az 1,97 milliárd dollárt, ami nagy mértékben köszönhető az időszakban befejezett sikeres felvásárlásoknak. A nyereség eközben az előző évi hasonló időszaki eredményét 136 százalékkal felülmúlva 193 millió dollárt tett ki, ez részvényenként 8 centnek felel meg. A Legato Systems, a Documentum és a VMware akvizíciója nélkül az EMC bevételei 19 százalékkal emelkedtek volna.

A negyedév tárolórendszer-eladásait a CLARiiON és a Celerra NAS-rendszerek (network attached storage, hálózati tároló) erőteljes eladásai jellemezték, melyek mindegyike több mint 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A felsőkategóriás Symmetrix forgalma bár az év elejétől számítva 11 százalékos növekedést mutat szemben a piac egészének 3 százalékával, az egy évvel korábbi mutatókat azonban az első két negyedévben 3 illetve 5 százalékkal múlta alul.

A szoftverekből és szolgáltatásokból származó bevételek megfelelően 64 és 45 százalékkal emelkedtek, köszönhetően elsősorban az erős rendszereladásoknak, az akvizícióknak és a felügyelet és üzemeltetés iránti igény növekedésének.

Joe Tucci elnök-vezérigazgató szerint a tárolórendszerek piaca lehetőségek gazdag tárházát vonultatja fel és elégedett a vállalat működésével. Bill Teuber pénzügyi vezér elmondta, hogy a vállalat javított cash-flow és bruttó profit mutatóján, valamint 12 százalék fölé emelte a működési eredményt. A cég szóvivője, Michael Gallant azt is elárulta, hogy alulbecsülték a Symmetrix tárolórendszerekbe szánt nagy kapacitású merevlemezek iránti igényt, így az utórendelések miatt néhány teljesítés a következő negyedévre csúszik.

A következő negyedévre az EMC 2 milliárdos forgalmat prognosztizál részvényenként 8-9 centes profit és a kutatás-fejlesztés 11 százalékos forgalomarányos ráfordítása mellett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.