Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 16. 09:14

Várakozások feletti eredmény az IBM-nél

HIRDETÉS

Mark Loughridge
Mark Loughridge
Az IBM csütörtökön a várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményekről számolt be és kiváló előrejelzésekkel szolgált. A Nagy Kék forgalma 7 százalékkal, nettó nyeresége 17 százalékkal emelkedett.

A világ legnagyobb informatikai vállalata bejelentette, hogy a negyedév során 23,15 milliárd dollár bevétel mellett 1,99 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,16 dollár nettó nyereséget ért el. Elemzők részvényenként 1,12 dollár profitra számítottak. Egy évvel korábban a cég 21,63 milliárd dollár forgalomról és 1,71 milliárd dollár nyereségről számolt be.

A vállalat vezetői szerint az üzleti kilátások biztatóak, az év során a vállalatok informatikai kiadásai 4-5 százalékkal emelkednek majd. "Az ügyfelek költési kedve kezd visszatérni, noha nem minden szegmensben és régióban egyformán" -- mondta Mark Loughridge, az IBM pénzügyi igazgatója. "Azonban mi is küzdünk azokkal a problémákkal, amelyekre az elmúlt hetekben a versenytársaink felhívták a figyelmet."

Noha az IBM összességében kiváló negyedévet zárt, ez elsősorban a mainframe szerverek iránti kereslet növekedésének és a szolgáltatási üzletág jó teljesítményének köszönhető. A nagyvállalati szoftverekkel foglalkozó részleg látványosan gyengén teljesített, mint ahogy a pénzügyi szolgáltató divízió is szenvedett.

Az IBM hardver-értékesítésből származó bevétele éves szinten 10 százalékkal 7,4 milliárd dollárra nőtt. A Global Services részleg forgalma 2 százalékkal 11,3 milliárd dollárra emelkedett. A szoftverrészleg forgalma 3,5 milliárd dollár volt, ez a megelőző év azonos időszakához képest változatlan, a pénzügyi szolgáltató csoport (IBM Global Financing) bevétele 6 százalékkal 700 millió dollárra csökkent.

Mark Loughridge közölte, hogy a vállalat kényelmesen el fogja érni az elemzők által éves szinten várt 4,95 dolláros részvényenkénti profitot. A tavalyi évben az IBM részvényenkénti eredménye 4,35 dollár volt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.