Szerző: Ady Krisztián

2004. július 15. 15:46

Félezer másolt DVD-t foglaltak le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) segítségével a múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint félezer másolt DVD-t foglaltak le.

HIRDETÉS

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) segítségével a múlt héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint félezer másolt DVD-t foglaltak le.

Az ASVA közhasznú alapítványként működő szervezet, legfontosabb célja, hogy védje az audiovizuális termékek (filmek) szerzői jogait és harcoljon a DVD-k, Video-CD-ék, egyéb hordozók, valamint interaktív játékok hamisítása, illegális internetes letöltése és terjesztése ellen. Az ASVA felderítő és szakértői munkájával segíti az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársait a szerzői jogsértéssel kapcsolatos esetek felkutatásában, ennek az együttműködésnek eredménye a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eset is.

Az elmúlt heti ellenőrzés eredményeként nyomozást indítottak egy tuzséri és egy dögei (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei) férfi ellen, akiknél nagy mennyiségű másolt DVD filmet találtak. A 30 éves és a 22 éves elkövető úgynevezett "mozijogos", új filmeket is kínált megvételre. Közel hatszáz darab filmet foglaltak le a nyomozók, amivel a tettesek összesen körülbelül 3,8 millió forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a filmforgalmazóknak. A rendőrségen üzletszerűen elkövetett szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Az ASVA kutatórimának elnöke, Mihály György kijelentette: "Az ASVA a jövőben is erélyesen fel fog lépni az audiovizuális kalózkodás ellen. A Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén az elkövető a legsúlyosabb esetben akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben pedig akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel büntethető."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.