Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 15. 09:31

Megduplázta forgalmát és nyereséget ért el a második negyedévben az AMD

HIRDETÉS

Hector Ruiz
Hector Ruiz
Az AMD nyereséges negyedévet tudhat maga mögött, a vállalat eredményei megfeleltek az elemzői várakozásoknak. A flash memóriák forgalma látványosan nőtt, miközben a processzoroké enyhén visszaesett.

Az AMD a június 27-én zárult negyedévben 1,26 milliárd dollár forgalom mellett 32 millió dollár, azaz részvényenként 9 cent nettó nyereséget ért el. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 1,2 milliárd dollár forgalomra és részvényenként 9 cent eredményre számítottak. Egy évvel korábban a vállalat 645 millió dollár bevételről és 140 millió dollár -- részvényenként 40 cent -- veszteségről volt kénytelen számot adni.

A nyereséges negyedév a flash memóriák eladásainak köszönhető -- közölték a cég képviselői. Robert Rivet pénzügyi igazgató elmondta, hogy a Fujitsu és az AMD vegyesvállalata, a Spansion a negyedév során összesen 673 millió dollár értékben adott el flash memóriákat, a részleg üzemi eredménye pedig 45 millió dollárt tett ki. A flash memóriák forgalma a megelőző negyedévhez képest 7 százalékkal, éves szinten pedig 220 százalékkal növekedett.

A processzorokat gyártó Computation Products Group 554 millió dollár bevételt ért el, ami éves szinten 36 százalékos növekedést, a megelőző negyedévhez képest azonban 3 százalékos csökkenést jelent. Noha a cég szerint nőtt az Opteronok és Athlon 64-ek iránti kereslet, a processzorok átlagos eladási ára mégis visszaesett, mivel az értékesített chipek túlnyomó többségét adó Athlon XP lapkák ára csökkent.

Hector Ruiz elnök-vezérigazgató szerint a jelenleg is tartó harmadik negyedév, illetve az év második fele további mérsékelt növekedést hoz majd a flash memóriák eladásaiban, illetve a processzorok értékesítésében is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.