Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 30. 21:36

i815 és i815E

Az Intel eddig Solano néven ismert chipsetje(i) június 19-én kerülnek bemutatásra, az árakat és a szállítási időket is ekkor teszi közzé a gyártó.

Az i815 az i440BX felváltására tervezett PC133 SDRAM-ot és 4x AGP-t támogató chipkészlet, aminek az i820+MTH csődje után fokozottan nagy szerepe lesz az Intel processzorok piacán. Aki jelenleg Intel processzort szándékozik vásárolni naprakész chipsettel, egyelőre csak a VIA termékei között keresgélhet. Június 19-én ez a helyzet megváltozik, és bár az i815 árát szakértők (és maga az Intel is) elég magasra becsülik, várható, hogy az utóbbi idők talán legnépszerűbb chipsetje jelenik meg, ami bőven túléli majd a Rambus-mániát is.

Az ok pedig nyilvánvaló: az i815 a jól bevált és könnyen hozzáférhető PC133 SDRAM memóriákkal valamint 4x AGP támogatással felszerelve hosszú ideig biztos platformot nyújt az Intel Celeron és Pentium III processzorok számára a felső-közép árkategóriában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról