Szerző: Vörös Péter

2004. július 9. 14:03

A várakozásoknál erősebbek voltak a Sharp mobiltelefon-eladásai

A Sharp bejelentette, hogy a második negyedévben az előzetes becsléseknél több mobiltelefont adott el, mivel erős volt a kereslet Japánban és egyes exportpiacokon is. A jelek szerint jól indult a cég jövő március végén záruló pénzügyi éve.

HIRDETÉS

A Sharp bejelentette, hogy a második negyedévben az előzetes becsléseknél több mobiltelefont adott el, mivel erős volt a kereslet Japánban és egyes exportpiacokon is. A jelek szerint jól indult a cég jövő március végén záruló pénzügyi éve.

Masafumi Matsumoto, a Sharp ügyvezető igazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt három hónapban a vállalat mobiltelefon-forgalma mind érték, mind volumen szempontból túlszárnyalta a várakozásokat.

Ezzel együtt a japán fogyasztói elektronikai óriás egyelőre nem változtatja meg éves pénzügyi célkitűzéseit, mivel "az évnek mindössze a negyede telt el", és a Sharpnak időre van szüksége a piaci trendek felméréséhez, közölte Matsumoto, a vállalat kommunikációs rendszer részlegének vezetője. Ugyanakkor az adatok jó óment jelentenek a július 28-án közzéteendő, első pénzügyi negyedéves jelentés előtt.

A mobiltelefonok jelentik a Sharp legnagyobb forgalmú termékkategóriáját. A magasabb mobiltelefon-eladások a cég elektronikai eszközei számára is jó hírt jelentenek, mivel ezek gyártják a mobiltelefonokban használt olyan kulcsfontosságú alkatrészeket, mint a színes kijelzők, a kameramodulok képfeldolgozó chipjei és a memóriachipek.

A március 31-én zárult pénzügyi évben a Sharp mobiltelefon-forgalma 37 százalékkal 3,07 milliárd dollárra emelkedett, ez az éves eladások 15 százalékát jelentette. A mobiltelefonokat is magában foglaló szegmensre vonatkozóan a Sharp 11 százalékos működési eredményre számít a jelenlegi pénzügyi évben. A Sharp nem közölte, hogy volumen szempontjából mennyivel sikerült túlhaladni a célkitűzéseket, a cég nem tesz közzé negyedéves mobiltelefon-forgalmi előrejelzéseket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.