:

Szerző: Vörös Péter

2004. július 9. 14:03

A várakozásoknál erősebbek voltak a Sharp mobiltelefon-eladásai

A Sharp bejelentette, hogy a második negyedévben az előzetes becsléseknél több mobiltelefont adott el, mivel erős volt a kereslet Japánban és egyes exportpiacokon is. A jelek szerint jól indult a cég jövő március végén záruló pénzügyi éve.

A Sharp bejelentette, hogy a második negyedévben az előzetes becsléseknél több mobiltelefont adott el, mivel erős volt a kereslet Japánban és egyes exportpiacokon is. A jelek szerint jól indult a cég jövő március végén záruló pénzügyi éve.

Masafumi Matsumoto, a Sharp ügyvezető igazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt három hónapban a vállalat mobiltelefon-forgalma mind érték, mind volumen szempontból túlszárnyalta a várakozásokat.

Ezzel együtt a japán fogyasztói elektronikai óriás egyelőre nem változtatja meg éves pénzügyi célkitűzéseit, mivel "az évnek mindössze a negyede telt el", és a Sharpnak időre van szüksége a piaci trendek felméréséhez, közölte Matsumoto, a vállalat kommunikációs rendszer részlegének vezetője. Ugyanakkor az adatok jó óment jelentenek a július 28-án közzéteendő, első pénzügyi negyedéves jelentés előtt.

A mobiltelefonok jelentik a Sharp legnagyobb forgalmú termékkategóriáját. A magasabb mobiltelefon-eladások a cég elektronikai eszközei számára is jó hírt jelentenek, mivel ezek gyártják a mobiltelefonokban használt olyan kulcsfontosságú alkatrészeket, mint a színes kijelzők, a kameramodulok képfeldolgozó chipjei és a memóriachipek.

A március 31-én zárult pénzügyi évben a Sharp mobiltelefon-forgalma 37 százalékkal 3,07 milliárd dollárra emelkedett, ez az éves eladások 15 százalékát jelentette. A mobiltelefonokat is magában foglaló szegmensre vonatkozóan a Sharp 11 százalékos működési eredményre számít a jelenlegi pénzügyi évben. A Sharp nem közölte, hogy volumen szempontjából mennyivel sikerült túlhaladni a célkitűzéseket, a cég nem tesz közzé negyedéves mobiltelefon-forgalmi előrejelzéseket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.