:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 8. 11:23

Rájár a rúd a vállalati szoftverek gyártóira

A PeopleSoft tegnapi profit-figyelmeztetése után a Siebel és a BMC is közölték, hogy legutóbbi negyedévükben az eredmények a várakozások alatt maradnak.

A PeopleSoft tegnapi profit-figyelmeztetése után a Siebel és a BMC is közölték, hogy legutóbbi negyedévükben az eredmények a várakozások alatt maradnak.

A Siebel bejelentette, hogy a június 30-án véget ért negyedévben a forgalma midössze 301 millió dollár körül volt, miközben az elemzők 353 millió dollárt vártak. Az üzleti szoftverket gyártó cég közleménye szerint a tervek alulteljesítésének oka, hogy számos meglevő vagy potenciális ügyfél elhalasztotta szoftver-beszerzéseit. A Siebel 2-4 millió dolláros üzemi eredményre számít, a cég nem tett közzé részvényenkénti előrejelzést. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 7 centes nyereséget várnak.

A BMC Software azt közölte, hogy negyedéves fogalma csupán 318-328 millió dollár között várható, szemben az áprilisban nyilvánosságra hozott 345-355 millió dolláros prognózissal. A vállalat részvényenként 11-14 centre módosította nyereség-előrejelzést, korábban 14-16 centes részvényenkénti profitot jövendölt a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.