Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 8. 08:48

Duplájára növelte forgalmát és profitját a Yahoo

A Yahoo tegnap a várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményekről számolt be, a cég forgalma és nyeresége a keresőszolgáltatások sikerének köszönhetően duplájára növekedett.

HIRDETÉS

A Yahoo tegnap a várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményekről számolt be, a cég forgalma és nyeresége a keresőszolgáltatások sikerének köszönhetően duplájára növekedett.

A június 30-án véget ért negyedévben az internetes óriás 609 millió dollár forgalom mellett 112,5 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent nyereségről számolt be. A Thomson Financial által megkérdezett elemzők 610 millió dollár bevételt és részvényenként 8 cent profitot vártak. A megelőző év azonos időszakában a Yahoo 321 millió dollár forgalmat és 50,8 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent eredményt könyvelt el.

A Yahoo részvények árfolyama a kitűnő eredmények bejelentése után 14 százalékkal 28 dollárra csökkent. Szakértők szerint a piac túlzott várakozásokat táplált a keresőszolgáltatásokhoz, a befektetők arra számítottak, hogy az ezekből származó bevétel olyan növekedést produkál, mint a megelőző negyedévben. A Yahoo vezetői ennek ellenére elégedettek voltak a cég eredményeivel.

"Az üzletágaink ragyognak. Nagyon jól érezzük magunkat és az eredmények is kitűnőek" -- mondta Terry Semel, a cég elnök-vezérigazgatója. Az erős negyedéves eredmények nyomán a Yahoo 2,46-2,54 milliárd dollárra emelte meg éves forgalmi előrejelzését. A cég korábban 2,41-2,52 milliárd dollár közötti bevételre számított.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 12:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.