Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 8. 08:48

Duplájára növelte forgalmát és profitját a Yahoo

A Yahoo tegnap a várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményekről számolt be, a cég forgalma és nyeresége a keresőszolgáltatások sikerének köszönhetően duplájára növekedett.

A Yahoo tegnap a várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményekről számolt be, a cég forgalma és nyeresége a keresőszolgáltatások sikerének köszönhetően duplájára növekedett.

A június 30-án véget ért negyedévben az internetes óriás 609 millió dollár forgalom mellett 112,5 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent nyereségről számolt be. A Thomson Financial által megkérdezett elemzők 610 millió dollár bevételt és részvényenként 8 cent profitot vártak. A megelőző év azonos időszakában a Yahoo 321 millió dollár forgalmat és 50,8 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent eredményt könyvelt el.

A Yahoo részvények árfolyama a kitűnő eredmények bejelentése után 14 százalékkal 28 dollárra csökkent. Szakértők szerint a piac túlzott várakozásokat táplált a keresőszolgáltatásokhoz, a befektetők arra számítottak, hogy az ezekből származó bevétel olyan növekedést produkál, mint a megelőző negyedévben. A Yahoo vezetői ennek ellenére elégedettek voltak a cég eredményeivel.

"Az üzletágaink ragyognak. Nagyon jól érezzük magunkat és az eredmények is kitűnőek" -- mondta Terry Semel, a cég elnök-vezérigazgatója. Az erős negyedéves eredmények nyomán a Yahoo 2,46-2,54 milliárd dollárra emelte meg éves forgalmi előrejelzését. A cég korábban 2,41-2,52 milliárd dollár közötti bevételre számított.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról