Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 7. 16:10

Csökkentette negyedéves pénzügyi kilátásait a PeopleSoft

A PeopleSoft bejelentette, hogy az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlatával kapcsolatos ügyek miatt második negyedéves pénzügyi eredményei messze a várakozások alatt alakulnak.

A PeopleSoft bejelentette, hogy az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlatával kapcsolatos ügyek miatt második negyedéves pénzügyi eredményei messze a várakozások alatt alakulnak.

Az üzleti szoftvereket gyártó vállalat korábban 20-22 centes részvényenkénti nyereséget jelzett előre, most azonban csak 13-15 centes profitot vár. A Reuters Research által megkérdezett elemzők 21 centes eredményt jeleztek előre. Az egyszeri költségeket is figyelembe véve a vállalat részvényenként 5 centes profitot vár, ami lényegesen alacsonyabb, mint az áprilisban közzétett 10-12 centes prognózis. Elemzők részvényenként 12 centes nettó profitot jeleztek előre.

"A trösztellenes per publicitása a megelőző hónapban olyan méreteket öltött, amelyet lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni" -- mondta Craig Conway, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója az amerikai Igazságügyi Minisztérium és az Oracle között folyamatban levő ügyre. "A pernek jelentős hatása volt az üzletmenetünkre, amit a közvetlenül ezelőtti hónapban pedig még inkább megéreztünk." Az elnök-vezérigazgató szerint a cég üzletmenete hamarosan visszatér a megszokott kerékvágásba.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 09:59

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!