Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 5. 15:58

Kiváló éven van túl az Oracle Hungary

[Lenhardt & Weichinger] Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2004-es pénzügyi évet. Az év során a legsikeresebben a negyedik negyedév zárult: hasonlóan az Oracle Corporation kimagaslóan eredményes negyedik negyedévéhez, ebben az időszakban a magyarországi leányvállalat 14 százalékos bevételnövekedést ért el az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest.

[Lenhardt & Weichinger] Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2004-es pénzügyi évet. Az év során a legsikeresebben a negyedik negyedév zárult: hasonlóan az Oracle Corporation kimagaslóan eredményes negyedik negyedévéhez, ebben az időszakban a magyarországi leányvállalat 14 százalékos bevételnövekedést ért el az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest.

Az Oracle magyarországi eredményét számos nagyszabású projekt alapozta meg a 2004-es pénzügyi évben. Az év egyik legjelentősebb megállapodása az APEH-nél történt, ahol 2000 óta folyik a szervezet egészének átállása Oracle adatbázisra. A cél egy hatékony és megbízható központi alkalmazás megvalósítása a különálló, helyi rendszerek helyett. A megyei rendszerek migrációja még folyamatban van, de jelenleg is már az APEH 10 ezer alkalmazottja használja a kiépített interface-eken keresztül a központi rendszer által nyújtott szolgáltatásokat. Az ehhez szükséges licencbővítést a közelmúltban hajtotta végre az APEH.

Az Oracle számára a partnereivel folyó együttműködés kulcsfontosságú. Az Oracle Hungary a tavalyi évben 10 százalékkal növelve partnereinek számát, és a cég bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be. Az elmúlt évben több mint 50 fejlesztőcég csatlakozott az Oracle Partner Networkhöz, így a tagok száma összesen meghaladja a 220-at, ami a legmagasabb szám a régióban. Ezen belül már 26 vállalat rendelkezik kiemelt, Oracle Certified Partner minősítéssel.

Az Oracle az elmúlt évben kiemelt figyelmet szentelt a kis- és középvállalatoknak. Ennek egyik legfontosabb lépése volt, hogy 2003 végén az Oracle Magyarországon is útjára indította kis- és középvállalatok számára kialakított üzleti alkalmazását, a PénzÜgyest. Az európai Special Edition program keretében kínált csomagot a felhasználók az Oracle partnerein keresztül érhetik el, és egy helyről kapják a szoftverlicencen kívül a bevezetést, az oktatást, a terméktámogatást, és igény esetén a hardvert is.

A középvállalati szektorban több mint 20 cég használ már Oracle rendszert, a január óta elérhető PénzÜgyes bevezetése több hazai cégnél folyik, legutóbb a Sun Microsystems, valamint a Szalma és Társa Ügyvédi Iroda döntött a megoldás bevezetése mellett.

A negyedik negyedév egyik legsikeresebb, nemzetközi jelentőséggel is bíró projektje volt a DirectEurope információs portál beindítása, amely az újonnan csatlakozó országok szervezeteinek nyújt segítséget az EU strukturális alapjainak megpályázásában. A portál beindítása óta eltelt több mint kéthónapos időszak során több mint 1500 magyar felhasználó regisztrálta magát, és ezek közül mintegy 170 már nekilátott pályázata kidolgozásának. Az Oracle nem egészen két hónap elteltével bejelentette, hogy a sikeres magyar kísérleti szakasz után a portál beindulhat Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.

A következő pénzügyi évben az Oracle Hungary elsősorban a kis- és középvállalati szegmensben valamint kormányzati szektorban lát növekedési lehetőséget a lassan meginduló, EU csatlakozáshoz kötődő informatikai fejlesztések, valamint a megnyíló finanszírozási csatornák által.

Az Oracle különös figyelmet kíván szentelni az egészségügynek: Magyarország a régió egyetlen országa, amely Oracle egészségügyi szakértőkkel rendelkezik. Az Oracle a hazai egészségügyben partnerein keresztül már eddig is képviseltette magát, így például a GlobeNet és a Synergon saját fejlesztésű, Oracle alapú rendszerei működnek több egészségügyi intézményben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról