Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 1. 14:16

Opteron-alapú rendszereken készülnek a Tour de France ötszörös bajnokának kerékpárjai

Az amerikai Trek kerékpárgyár tervezői a jövőben AMD Opteron processzoros rendszereket használnak majd a kerékpárvázak és más alkatrészek fejlesztéséhez. A vállalat szerint a számítógépes tervezés lehetővé fogja tenni a vállalat számára, hogy többféle, egészen specifikus modellt fejlesszen.

HIRDETÉS

Az amerikai Trek kerékpárgyár tervezői a jövőben AMD Opteron processzoros rendszereket használnak majd a kerékpárvázak és más alkatrészek fejlesztéséhez. A vállalat szerint a számítógépes tervezés lehetővé fogja tenni a vállalat számára, hogy többféle, egészen specifikus modellt fejlesszen.

"Olyan kerékpárokról is beszélünk, amelyek egészen egyedi körülményekhez vannak optimalizálva, például az oldalszélhez" -- mondta Michael Sanger, a Trek vezető tervezője. "Mindig van hová fejlődni. Az emberiségnek évezredeket vett igénybe a kerék feltalálása." A jövőben a vevők szinte ugyanúgy választhatják ki a váz építéséhez használt szénszálas anyagot, mint ma a színt.

A Trek országúti kerékpárjainak legismertebb felhasználója az amerikai Lance Armstrong, aki a szombaton kezdődő Tour de France versenyen sorozatban hatodik győzelmére készül. A United States Postal Service csapat korábban hétköznapi, szériában készülő kerékpárvázakkal versenyzett, az elmúlt években azonban egyre többször kerülnek elő prototípusok, amelyek egyedileg a versenyzőkhöz, no meg a verseny egyes szakaszaihoz szabottak. Az idei Tour de France-on a USPS csapat tagjai minden szakasz előtt hétféle kerékpár közül választhatnak.


Lance Armstrong és a Trek időfutam-kerékpárja

A kerékpársport technikai része igen látványos fejlődésen ment át az elmúlt évek során, a USPS csapat által az időfutamokon használt kerékpárt például számítógépen szimulált szélcsatornás tesztek segítségével fejlesztette ki a Trek. A kerékpárgyártó cég a BOXX Technologies Opteron-alapú munkaállomásait használja, egyelőre kizárólag 32 bites szoftvereket futtatva.

Lance Armstrong csapata, a USPS már korábban bejelentette, hogy együttműködési megállapodást köt az AMD-vel, amelynek keretén belül Athlon-, illetve Opteron-alapú rendszereket használnak a versenyek, szakaszok, valamint a versenyzők kondíciójáról szóló adatok rögzítésére, elemzésére.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 21:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.