Szerző: Ady Krisztián

2004. június 28. 17:52

Júliusban indul a Microsoft új keresőoldala

[Neowin] Újabb szoftveróriás száll be a keresők között újonnan kialakult háborúba: a Google és a Yahoo! csatájával egyidőben a Microsoft júliusra ígéri új keresőmotorja üzembehelyezését. A Microsoft új szolgáltatásáról jóideje szólnak a pletykák, melyek szerint az új keresőmotor tele lesz olyan izgalmas képességekkel, mint a teljes személyre szabhatóság, valamint a dokumentumok előzetes elemzése.

[Neowin] Újabb szoftveróriás száll be a keresők között újonnan kialakult háborúba: a Google és a Yahoo! csatájával egyidőben a Microsoft júliusra ígéri új keresőmotorja üzembehelyezését. A Microsoft új szolgáltatásáról jóideje szólnak a pletykák, melyek szerint az új keresőmotor tele lesz olyan "izgalmas" képességekkel, mint a teljes személyre szabhatóság, valamint a dokumentumok előzetes elemzése.

Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke ma kijelentette, hogy a redmondi vállalat "számos mérföldkövet lép át" hamarosan új keresőoldalával. Nem csak a keresés pontosságára, a találatok kategorizálására figyeltek, hanem a találatok tálalását is jelentősen megváltoztatják, továbbfejlesztik.

A Microsoft az elmúlt időszakban nyelvi elemzésekkel is foglalkozott, ezért nyelvi elemekre épített keresőmotort fejleszt, mely nem csak indexelni képes, hanem "meg is érti" a dokumentum tartalmát, pontosabb találatokat biztosítva. "Ne mutassunk egy éttermet találatként, ha nem vagyunk a közelében, avagy ne keressünk burgonyachipsre, ha a keresés célja számítógépekben használatos áramköri lapka" -- tette hozzá a Microsoft első embere.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról