Szerző: Ady Krisztián

2004. június 28. 17:52

Júliusban indul a Microsoft új keresőoldala

[Neowin] Újabb szoftveróriás száll be a keresők között újonnan kialakult háborúba: a Google és a Yahoo! csatájával egyidőben a Microsoft júliusra ígéri új keresőmotorja üzembehelyezését. A Microsoft új szolgáltatásáról jóideje szólnak a pletykák, melyek szerint az új keresőmotor tele lesz olyan izgalmas képességekkel, mint a teljes személyre szabhatóság, valamint a dokumentumok előzetes elemzése.

[Neowin] Újabb szoftveróriás száll be a keresők között újonnan kialakult háborúba: a Google és a Yahoo! csatájával egyidőben a Microsoft júliusra ígéri új keresőmotorja üzembehelyezését. A Microsoft új szolgáltatásáról jóideje szólnak a pletykák, melyek szerint az új keresőmotor tele lesz olyan "izgalmas" képességekkel, mint a teljes személyre szabhatóság, valamint a dokumentumok előzetes elemzése.

Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke ma kijelentette, hogy a redmondi vállalat "számos mérföldkövet lép át" hamarosan új keresőoldalával. Nem csak a keresés pontosságára, a találatok kategorizálására figyeltek, hanem a találatok tálalását is jelentősen megváltoztatják, továbbfejlesztik.

A Microsoft az elmúlt időszakban nyelvi elemzésekkel is foglalkozott, ezért nyelvi elemekre épített keresőmotort fejleszt, mely nem csak indexelni képes, hanem "meg is érti" a dokumentum tartalmát, pontosabb találatokat biztosítva. "Ne mutassunk egy éttermet találatként, ha nem vagyunk a közelében, avagy ne keressünk burgonyachipsre, ha a keresés célja számítógépekben használatos áramköri lapka" -- tette hozzá a Microsoft első embere.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról