Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Apró mobiltelefont dob piacra az NTT DoCoMo

Ady Krisztián, 2004. június 28. 14:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[infoSync] Az NTT DoCoMo bejelentette a világ legkisebb i-mode-képes mobiltelefonját, a mindössze 69 grammos premini-t. A premini csupán 90 x 40 x 19,8 mm méretű, ezért ez a telefon az eddig megjelent legkisebb, i-mode szolgáltatások igénybevételére alkalmas mobiltelefon az NTT DoCoMo kínálatában.

[infoSync] Az NTT DoCoMo bejelentette a világ legkisebb i-mode-képes mobiltelefonját, a mindössze 69 grammos "premini"-t. A premini csupán 90 x 40 x 19,8 mm méretű, ezért ez a telefon az eddig megjelent legkisebb, i-mode szolgáltatások igénybevételére alkalmas mobiltelefon az NTT DoCoMo kínálatában.

A kisméretű mobiltelefon apró gombjai lekerekítettek, melyek talán a japán kezeknek nem lehetnek idegenek, de az európai felhasználók biztosan túl kicsinek találnák őket. A készüléket 65 ezer szín megjelenítésére képes, 160 x 128 pixeles TFT LCD-kijelzővel látták el, szoftvere négy különböző betűméretet támogat és a japán szövegek bevitele is lehetséges.

A csökkentett méret a DoCoMo szerint nem jár rövidebb üzemidővel, a specifikáció szerint a telefon 110 perces beszélgetési és 310 órás készenléti időre képes. A premini teljesen i-mode kompatibilis, miden i-mode szolgáltatást igénybe lehet vele venni. A preminit július 1-én kezdi meg forgalmazni a japán mobilszolgáltató értékesítési csatornától függő árakon.