:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 22. 09:21

Előkészületben a Freescale Semiconductor tőzsdei bevezetése

Benyújtotta az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez a tőzsdei bevezetéshez szükséges dokumentumokat a Freescale Semiconductor, a Motorola nemrégiben önállósított félvezetőgyártó üzletága.

Benyújtotta az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez a tőzsdei bevezetéshez szükséges dokumentumokat a Freescale Semiconductor, a Motorola nemrégiben önállósított félvezetőgyártó üzletága.

A Freescale a tervek szerint 121,6 millió A-osztályú részvényt ad közkézre, ez az összes részvény 8 százaléka, a fennmaradó 92 százalék a Motorola kezében marad. A Motorola később csökkentené tulajdonhányadát a Freeescale-ben, mégpedig olyan módon, hogy B-osztályú részvényeinek egy részét 2004 vége előtt egyfajta adómentes osztalékként saját részvényesei között osztaná el.

A Freescale a tőzsdei bevezetés idején részvényenként 17,50-19,50 dollár közötti árat valószínűsít, azaz legjobb esetben 2,4 milliárd dollárhoz juthat. A Freescale részvényei FSL szimbólum alatt lesznek megtalálhatók a NYSE tőzsdén, azonban a kereskedés beindulásának időpontja egyelőre nem ismert.

A Freescale a tőzsdei bevezetéshez szükséges dokumentumok benyújtásával egy időben közölte, hogy a július 3-án véget érő negyedévben 1,4-1,5 milliárd dollár közötti forgalomra számít. A tavalyi év azonos időszakában a bevétel 1,1 milliárd dollár volt. A Freescale önállósításával kapcsolatos költségek a negyedévben mintegy 40 millió dollárt tesznek ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.