Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 16. 14:41

Egyelőre túl drágák a tablet PC-k

Egy tanulmány szerint a tablet PC-k bizonyos piaci szegmensekben komoly sikert értek el, azonban az igazi áttöréshez elengedhetetlenül szükséges, hogy a készülékek ára jelentősen csökkenjen.

Egy tanulmány szerint a tablet PC-k bizonyos piaci szegmensekben komoly sikert értek el, azonban az igazi áttöréshez elengedhetetlenül szükséges, hogy a készülékek ára jelentősen csökkenjen.

Az In-Stat/MDR piackutató cég által elvégzett felmérés azt találta, hogy bizonyos körökben, például az egészségügyben, ingatlanokkal kapcsolatos területeken vagy a biztosítási cégeknél gyorsan terjednek a tablet PC-k, azonban a többi területen egyelőre alacsony az elfogadottsága ezeknek a teljesen újszerű számítógépeknek.

"Számos területen már megszokták a tollakkal működtethető számítógépeket és a tablet PC-k ezek képességeit egészítették ki a Microsoft Windows XP operációs rendszeren futó szoftverek lehetőségeivel" -- mondta Biran O'Rourke, az In-Stat/MDR vezető elemzője. "A korlátozott informatikai büdzsével rendelkező nagyvállalatoknál a vezetők azonban egyelőre nem kockáztattak az új formátumú PC-kkel."

A piackutató cég úgy véli, az elkövetkező években a növekedni fog a kifejezetten tablet PC-kre írt szofterek száma, a készülékek ára pedig csökken, ami felkelti az érdeklődést. Az elemző szerint a 2 ezer dolláros határ áttörésével a tablet PC-k terjedése fel fog gyorsulni. Ez 2005-re várható. Az In-Stat/MDR továbbra is úgy látja, hogy a fogyasztók nem fognak érdeklődni a tablet PC-k iránt.

A Microsoft várhatóan 2005-ben dobja piacra Windows XP Tablet PC 2005 Edition operációs rendszerét, amely a már meglevő operációs rendszer számos hibját javítja, valamint számos új szolgáltatással, képességgel jelentkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról