Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Sapphire-ellenes weboldalt hoztak létre a csalódott vásárlók

Ady Krisztián, 2004. június 16. 13:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sapphire márkájú videokártyák bojkottjára és alapos vásárláskori ellenőrzésre szólít fel a csalódott felhasználók által létrehozott új weboldal, www.boycottsapphire.com .

A Sapphire márkájú videokártyák bojkottjára és alapos vásárláskori ellenőrzésre szólít fel a csalódott felhasználók által létrehozott új weboldal, www.boycottsapphire.com.

Az új ATI grafikus vezérlők felbukkanásával egyidőben talán a Sapphire is meg szeretne válni korábban felhalmozott, alacsonyabb kategóriájú készleteitől, csak ez lehet csak a magyarázata annak, hogy a vállalat Radeon 9800 Pro néven dob piacra olyan kártyákat, melyek az eredeti specifikációnál kisebb GPU és memória órajelen üzemelnek, sőt, memóriabuszuk csupán 128 bites.

Ebből következik, hogy ezek a 9800 Pro kártyák bizonyos esetekben még a Radeon 9800 SE kártyáknál is gyengébben muzsikálnak, miközben erre semmi -- és senki -- sem hívja fel a figyelmet, sajnos a termék elnevezése pedig még inkább segíti a vásárlók megtévesztését.

A jelentős teljesítménycsökkenés ráadásul az árban sem vehető észre: míg a 256 bites busszal, valódi Radeon 9800 Pro órajeleken működő videokártyák 195 eurótól kaphatók, a "kivéreztetett", mondhatni selejtes, 128 bites, 9800 Pro-nak nevezett kártyákért nem szégyellnek 179 eurót is elkérni. Új videokártya vásárlásakor jobb leellenőrizni, mit találunk a dobozban vagy a zacskóban.