Szerző: Ady Krisztián

2004. június 14. 14:40

Öt új mobiltelefont mutatott be a Nokia

Az idei, Szingapúrban és Helsinkiben egyidejűleg megrendezett Nokia Connection rendezvényen a Nokia öt új telefon bemutatásával bővítette a folyamatosan növekvő piacokra szánt készülékeinek portfolióját. A Nokia 2650 telefonnal az összecsukható telefonok jelennek meg a belépő piaci szegmensben, míg a Nokia 2600 klasszikus formában a szolgáltatások gazdag kínálatát biztosítja. Az új készülékek várhatóan 2004 harmadik-nagyedik negyedévében lesznek kaphatók.

Az idei, Szingapúrban és Helsinkiben egyidejűleg megrendezett Nokia Connection rendezvényen a Nokia öt új telefon bemutatásával bővítette a folyamatosan növekvő piacokra szánt készülékeinek portfolióját. A Nokia 2650 telefonnal az összecsukható telefonok jelennek meg a belépő piaci szegmensben, míg a Nokia 2600 klasszikus formában a szolgáltatások gazdag kínálatát biztosítja. Az új készülékek várhatóan 2004 harmadik-nagyedik negyedévében lesznek kaphatók.

Az összecsukható kétsávos (GSM 900/1800) Nokia 2650 telefon színes kijelzőt, böngészőt, MMS-t, Java játékokat és Java alkalmazásokat vonultat fel. A Nokia 2650 színes kijelzője 4096 szín megjelenítésére képes, a beépített xHTML-böngésző sokféle lehetőséget, például GPRS-en át letölthető háttérképeket, választható színvilágot, és grafikákat biztosít a készülék személyre szabására. A bejövő hívásokra a többszólamú csengőhangok és a Nokia 2650 borításán felvillanó lámpák hívják fel a figyelmet.

A 97 gramm tömegű Nokia 2650 beszélgetési ideje eléri a három órát, készenléti ideje pedig 300 óra. A normál értékesítési csomag színválasztéka helytől függően piros, ezüst, barna és füstszürke lesz.


Nokia 2600 és 2650

A Nokia 2600 szintén kétsávos (EGSM 900/1800 vagy GSM 850/1900) mobiltelefon színes kijelzővel, többszólamú csengőhangok támogatásával (beépített MIDI). A felhasználók első mobilkészülékének szánt telefon hasznos telefonfunkciókat, például táblázatszerkesztőt, névjegytárat és határidőnaplót biztosít a várhatóan gyorsan növekvő piacokon dolgozó fiatalok számára.

A Nokia 2600 táblázatkezelő funkciója segítségével menet közben is nyomon követhetjük költségeink alakulását. A Nokia 2600 továbbfejlesztett határidőnaplóval is rendelkezik, amely mind az üzleti megbeszélések, mind a személyes randevúk beosztása során hathatós segítséget nyújt. A szakmai hatékonyságot emlékeztetőkkel növelhetjük. Üzleti partnereink névjegyeit egyszerűen kezelhetjük és SMS-ben küldhetjük tovább, így ez elérhetőségeink cseréje gyors és egyszerű. A telefont még személyesebbé tehetjük, ha az egyes telefonszámokhoz vagy csoportokhoz egyedi, többszólamú csengőhangot rendelünk. A Nokia 2600 a szórakoztatás jegyében gyárilag telepített játékokat is tartalmaz.

A 94,5 gramm tömegű Nokia 2600 beszélgetési ideje eléri a három és fél órát, készenléti ideje pedig 250 óra. A Nokia 2600 helytől függően ólomszürkében, hidegkékben, mélyzöldben, gyöngyfehérben és ezüstrózsaszínben lesz kapható.

A rozsdamentes acél borítású Nokia 6170 telefon háromsávos, az európai és ázsiai piacra szánt GSM 900/1800/1900 és az amerikai kontinensen forgalmazott GSM 850/1800/1900 verzióban lesz kapható. A helyi és a távolból elvégezhető szinkronizálással rendben tartható a találkozók listája és a névjegytár, míg az EDGE kapcsolatnak köszönhetően az információk, például a streaming videotartalmak, hírek és útikalauzok gyorsabban juthatnak el a Nokia 6170 telefonra.

Partnerünket vagy akár egy egész csoportot a push to talk szolgáltatás révén egyetlen gombnyomással elérve azonnal értesíthetjük bármiről, amennyiben mobilszolgáltatónk támogatja ezt a képességet. A külső kijelző 96 x 65 pixeles, 4096 színt támogat, míg a 128 x 160 belső kijelző 65536 színárnyalatot jelenít meg. A teljeskörű MMS funkciókészlettel rendelkező Nokia 6170 telefonban VGA felbontású kamera található. A Nokia 6170 beszélgetési ideje eléri a négy órát, készenléti ideje pedig 270 óra.


Nokia 6260

A Nokia 6260 okostelefon a felhasználók számára a legújabb technológiákat alkalmazó szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínálja, többek között push to talk adóvevőt, elektronikus levelezést, dokumentumok és prezentációk megtekintésének lehetőségért, Bluetooth kapcsolatot és VGA kamerát összecsukható formában. A háromsávos Nokia 6260 okostelefon Series 60 platformon és Symbian operációs rendszeren alapul.

A mobilt beszélgetéshez kinyitva használhatjuk, de ha az interneten szeretnénk szörfözni vagy az alkalmazásokat akarjuk elérni, akkor kijelzővel kifelé hajthatjuk össze. Fotózáshoz elcsavarhatjuk a kijelzőt, ha pedig a táskába szeretnénk csúsztatni, "vékonyra" összecsukhatjuk a készüléket.

Munkaeszközként használva a Nokia 6260 jelentősen megnövelheti a hatékonyságot az egyetlen gombnyomással aktiválható push to talk adóvevő szolgáltatás segítségével. A jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár értesíti privát és munkahelyi kapcsolatainkat arról, hogy mikor vagyunk elérhetőek, így mindkét fél időt takaríthat meg. Kéznél van az e-mail és mivel a prezentációk és dokumentumok a telefonon is megtekinthetők, a felhasználó közvetlenül a készüléken fogadhatja a kompatibilis mellékleteket. Az adatszinkronizálás révén pedig helyben vagy távolról is frissíthetjük határidőnaplónkat, névjegytárunkat és tennivalólistánkat.

Böngésző üzemmódban a mobil xHTML- és a HTML-böngészők hozzáférést biztosítanak mobilinternet oldalakhoz, ugyanakkor a menü, az alkalmazások és a telefonfunkciók gyors elérhetőségét is garantálják. A Nokia 6260-hoz cserélhető, e-mail mellékletek, képek, videofelvételek és szövegek tárolására alkalmas multimédiás memóriakártyák használhatók.


Nokia 6630 - a legkisebb harmadik generációs?

A Nokia ma bemutatta Nokia 6630 készülékét, amely a világon első ízben egyesíti egy készüléken belül a 3G, az EDGE és a Nokia saját okostelefon-platformja, a Series 60 előnyeit.

A Nokia 6630 felhasználói automatikus értesítést kapnak befutó e-mailjeikről, leveleiket pedig akár 128 kbit/s sebességgel is elküldhetik, letöltési irányban pedig maximum 384 kbit/s sebesség érhető el. A Nokia mobil VPN kliense biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati intranethez vagy levelezési szerverhez. A Nokia 6630 eddig az egyetlen olyan készülék, amely a világ összes 3G (WCDMA), EDGE, és 2G hálózatán működik.

A Nokia 6630 kamerája az 1,23 millió valós képponttal rendelkezik, a képkezelési funkciók hosszú sorában videó és fénykép készítésére alkalmas, egyszerestől hatszorosig terjedő, beállítható digitális zoomot, kézi exponáló-beállítást, sorozatfényképező funkciót, egy órányi videó rögzítésének lehetőségét, illetve a HP és a Kodak megoldásai révén közvetlenül a készülékről vezeték nélkül elvégezhető nyomtatást is találhatunk.

A beépített memóriával és az értékesítési csomagban található MMC memóriakártyával a Nokia 6630 memóriája alapbeállításban 74 MB-nyi, így a készüléken egyszerűen tárolhatók a képek, videofelvételek, a zene, és az egyéb multimédiás tartalmak.

A Nokia 6630 a szórakozni vágyóknak digitális MP3 zenelejátszót és éles kijelzőjén valós idejű videó streaminget biztosít. A WCDMA hálózatok mobil szélessávú adatátvitele révén a Nokia 6630 képkezelő telefon kiváló minőségű, valós idejű videó streaming letöltést kínál, és videokonferencia-hívást is lehetővé tesz. A RealOne mobil lejátszó a nagy mennyiségben rendelkezésre álló Real-formátumú, valamint az új, mobilkészülékekhez tervezett 3GPP tartalmakat támogatja.

A Nokia 6630 választható tartozékai között világosabb fényképeket eredményező, különálló vaku, az egyszerűbb adatbevitelt elősegítő, vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet, és az autóban is kényelmes híváskezelést biztosító, továbbfejlesztett autóskészlet található.

A készülék GSM 900/1800/1900, EDGE és WCDMA hálózatokon működő, háromsávos telefon. A 127 gramm tömegű és 110 x 60 x 20,6 mm kiterjedésű telefon a világ egyik legkisebb, GSM és WCDMA hálózatra szánt készüléke. A Nokia 6630 a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben, közelítő, nem támogatott eladási ára pedig 500 euró alatt várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról