Szerző: Ady Krisztián

2004. június 14. 14:40

Öt új mobiltelefont mutatott be a Nokia

Az idei, Szingapúrban és Helsinkiben egyidejűleg megrendezett Nokia Connection rendezvényen a Nokia öt új telefon bemutatásával bővítette a folyamatosan növekvő piacokra szánt készülékeinek portfolióját. A Nokia 2650 telefonnal az összecsukható telefonok jelennek meg a belépő piaci szegmensben, míg a Nokia 2600 klasszikus formában a szolgáltatások gazdag kínálatát biztosítja. Az új készülékek várhatóan 2004 harmadik-nagyedik negyedévében lesznek kaphatók.

Az idei, Szingapúrban és Helsinkiben egyidejűleg megrendezett Nokia Connection rendezvényen a Nokia öt új telefon bemutatásával bővítette a folyamatosan növekvő piacokra szánt készülékeinek portfolióját. A Nokia 2650 telefonnal az összecsukható telefonok jelennek meg a belépő piaci szegmensben, míg a Nokia 2600 klasszikus formában a szolgáltatások gazdag kínálatát biztosítja. Az új készülékek várhatóan 2004 harmadik-nagyedik negyedévében lesznek kaphatók.

Az összecsukható kétsávos (GSM 900/1800) Nokia 2650 telefon színes kijelzőt, böngészőt, MMS-t, Java játékokat és Java alkalmazásokat vonultat fel. A Nokia 2650 színes kijelzője 4096 szín megjelenítésére képes, a beépített xHTML-böngésző sokféle lehetőséget, például GPRS-en át letölthető háttérképeket, választható színvilágot, és grafikákat biztosít a készülék személyre szabására. A bejövő hívásokra a többszólamú csengőhangok és a Nokia 2650 borításán felvillanó lámpák hívják fel a figyelmet.

A 97 gramm tömegű Nokia 2650 beszélgetési ideje eléri a három órát, készenléti ideje pedig 300 óra. A normál értékesítési csomag színválasztéka helytől függően piros, ezüst, barna és füstszürke lesz.


Nokia 2600 és 2650

A Nokia 2600 szintén kétsávos (EGSM 900/1800 vagy GSM 850/1900) mobiltelefon színes kijelzővel, többszólamú csengőhangok támogatásával (beépített MIDI). A felhasználók első mobilkészülékének szánt telefon hasznos telefonfunkciókat, például táblázatszerkesztőt, névjegytárat és határidőnaplót biztosít a várhatóan gyorsan növekvő piacokon dolgozó fiatalok számára.

A Nokia 2600 táblázatkezelő funkciója segítségével menet közben is nyomon követhetjük költségeink alakulását. A Nokia 2600 továbbfejlesztett határidőnaplóval is rendelkezik, amely mind az üzleti megbeszélések, mind a személyes randevúk beosztása során hathatós segítséget nyújt. A szakmai hatékonyságot emlékeztetőkkel növelhetjük. Üzleti partnereink névjegyeit egyszerűen kezelhetjük és SMS-ben küldhetjük tovább, így ez elérhetőségeink cseréje gyors és egyszerű. A telefont még személyesebbé tehetjük, ha az egyes telefonszámokhoz vagy csoportokhoz egyedi, többszólamú csengőhangot rendelünk. A Nokia 2600 a szórakoztatás jegyében gyárilag telepített játékokat is tartalmaz.

A 94,5 gramm tömegű Nokia 2600 beszélgetési ideje eléri a három és fél órát, készenléti ideje pedig 250 óra. A Nokia 2600 helytől függően ólomszürkében, hidegkékben, mélyzöldben, gyöngyfehérben és ezüstrózsaszínben lesz kapható.

A rozsdamentes acél borítású Nokia 6170 telefon háromsávos, az európai és ázsiai piacra szánt GSM 900/1800/1900 és az amerikai kontinensen forgalmazott GSM 850/1800/1900 verzióban lesz kapható. A helyi és a távolból elvégezhető szinkronizálással rendben tartható a találkozók listája és a névjegytár, míg az EDGE kapcsolatnak köszönhetően az információk, például a streaming videotartalmak, hírek és útikalauzok gyorsabban juthatnak el a Nokia 6170 telefonra.

Partnerünket vagy akár egy egész csoportot a push to talk szolgáltatás révén egyetlen gombnyomással elérve azonnal értesíthetjük bármiről, amennyiben mobilszolgáltatónk támogatja ezt a képességet. A külső kijelző 96 x 65 pixeles, 4096 színt támogat, míg a 128 x 160 belső kijelző 65536 színárnyalatot jelenít meg. A teljeskörű MMS funkciókészlettel rendelkező Nokia 6170 telefonban VGA felbontású kamera található. A Nokia 6170 beszélgetési ideje eléri a négy órát, készenléti ideje pedig 270 óra.


Nokia 6260

A Nokia 6260 okostelefon a felhasználók számára a legújabb technológiákat alkalmazó szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínálja, többek között push to talk adóvevőt, elektronikus levelezést, dokumentumok és prezentációk megtekintésének lehetőségért, Bluetooth kapcsolatot és VGA kamerát összecsukható formában. A háromsávos Nokia 6260 okostelefon Series 60 platformon és Symbian operációs rendszeren alapul.

A mobilt beszélgetéshez kinyitva használhatjuk, de ha az interneten szeretnénk szörfözni vagy az alkalmazásokat akarjuk elérni, akkor kijelzővel kifelé hajthatjuk össze. Fotózáshoz elcsavarhatjuk a kijelzőt, ha pedig a táskába szeretnénk csúsztatni, "vékonyra" összecsukhatjuk a készüléket.

Munkaeszközként használva a Nokia 6260 jelentősen megnövelheti a hatékonyságot az egyetlen gombnyomással aktiválható push to talk adóvevő szolgáltatás segítségével. A jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár értesíti privát és munkahelyi kapcsolatainkat arról, hogy mikor vagyunk elérhetőek, így mindkét fél időt takaríthat meg. Kéznél van az e-mail és mivel a prezentációk és dokumentumok a telefonon is megtekinthetők, a felhasználó közvetlenül a készüléken fogadhatja a kompatibilis mellékleteket. Az adatszinkronizálás révén pedig helyben vagy távolról is frissíthetjük határidőnaplónkat, névjegytárunkat és tennivalólistánkat.

Böngésző üzemmódban a mobil xHTML- és a HTML-böngészők hozzáférést biztosítanak mobilinternet oldalakhoz, ugyanakkor a menü, az alkalmazások és a telefonfunkciók gyors elérhetőségét is garantálják. A Nokia 6260-hoz cserélhető, e-mail mellékletek, képek, videofelvételek és szövegek tárolására alkalmas multimédiás memóriakártyák használhatók.


Nokia 6630 - a legkisebb harmadik generációs?

A Nokia ma bemutatta Nokia 6630 készülékét, amely a világon első ízben egyesíti egy készüléken belül a 3G, az EDGE és a Nokia saját okostelefon-platformja, a Series 60 előnyeit.

A Nokia 6630 felhasználói automatikus értesítést kapnak befutó e-mailjeikről, leveleiket pedig akár 128 kbit/s sebességgel is elküldhetik, letöltési irányban pedig maximum 384 kbit/s sebesség érhető el. A Nokia mobil VPN kliense biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati intranethez vagy levelezési szerverhez. A Nokia 6630 eddig az egyetlen olyan készülék, amely a világ összes 3G (WCDMA), EDGE, és 2G hálózatán működik.

A Nokia 6630 kamerája az 1,23 millió valós képponttal rendelkezik, a képkezelési funkciók hosszú sorában videó és fénykép készítésére alkalmas, egyszerestől hatszorosig terjedő, beállítható digitális zoomot, kézi exponáló-beállítást, sorozatfényképező funkciót, egy órányi videó rögzítésének lehetőségét, illetve a HP és a Kodak megoldásai révén közvetlenül a készülékről vezeték nélkül elvégezhető nyomtatást is találhatunk.

A beépített memóriával és az értékesítési csomagban található MMC memóriakártyával a Nokia 6630 memóriája alapbeállításban 74 MB-nyi, így a készüléken egyszerűen tárolhatók a képek, videofelvételek, a zene, és az egyéb multimédiás tartalmak.

A Nokia 6630 a szórakozni vágyóknak digitális MP3 zenelejátszót és éles kijelzőjén valós idejű videó streaminget biztosít. A WCDMA hálózatok mobil szélessávú adatátvitele révén a Nokia 6630 képkezelő telefon kiváló minőségű, valós idejű videó streaming letöltést kínál, és videokonferencia-hívást is lehetővé tesz. A RealOne mobil lejátszó a nagy mennyiségben rendelkezésre álló Real-formátumú, valamint az új, mobilkészülékekhez tervezett 3GPP tartalmakat támogatja.

A Nokia 6630 választható tartozékai között világosabb fényképeket eredményező, különálló vaku, az egyszerűbb adatbevitelt elősegítő, vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet, és az autóban is kényelmes híváskezelést biztosító, továbbfejlesztett autóskészlet található.

A készülék GSM 900/1800/1900, EDGE és WCDMA hálózatokon működő, háromsávos telefon. A 127 gramm tömegű és 110 x 60 x 20,6 mm kiterjedésű telefon a világ egyik legkisebb, GSM és WCDMA hálózatra szánt készüléke. A Nokia 6630 a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben, közelítő, nem támogatott eladási ára pedig 500 euró alatt várható.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.