Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 14. 12:10

Remek pénzügyi kilátások az EMC-nél

Joseph M. Tucci
Joseph Tucci
Az adattárolási eszközökzet, szoftvereket és megoldásokat forgalmazó EMC legújabb prognózisa szerint az idei pénzügyi évben bevétele elérheti a 8,1 milliárd dollárt is. A vállalat vezetői szerint a cég kétszer olyan gyorsan növekedik, mint az adattárolási piac egésze. Az egyszeri tételek nélkül az EMC az idén 850 millió dollár nyereséget vár. A jelenleg is tartó második negyedévre 1,95-1,975 milliárd dollár forgalom mellett részvényenként 8 cent profitra van kilátás.

Az EMC által tartott elemzői konferencián Joe Tucci elnök-vezérigazgató elmondta, hogy az idei évre előirányzott 850 millió dolláros nyereség a tavalyinál 70 százalékkal magasabb és nem lesz egyszerű elérni. "Nagyon sok dolgot kell jól csinálunk" -- mondta Tucci. A 850 millió dolláros nyereség megfelel az elemzők várakozásainak.

Az EMC a tavalyi pénzügyi évet 6,24 milliárd dollár bevétellel zárta, az idei évre várt 8,1 milliárd dollár ennél 30 százalékkal magasabb. Az EMC által nemrégiben felvásárolt vállalatok -- Legato és Documentum -- forgalmát leszámítva a növekedés 19 százalék körül várható -- mondta Tucci.

A vállalat az utóbbi időben több szoftvercéget vásárolt tel, hogy kiegészítse termékkínálatát és eltávolodjon a hardverek kizárólagos értékesítésétől. A cég erre alapozza azt a prognózisát, amely szerint a közeljövőben kétszer gyorsabban növekedik, mint az adattárolási piac. Tucci szerint hamarosan újabb, kisebb vállalatok felvásárlása várható a szolgáltatási részleg megerősítése érdekében.

Az EMC első embere szerint az adattárolási eszközök piaca az idén 7 százalékkal növekedik, Tucci korábban mindössze 5-6 százalékos forgalomemelkedést jövendölt. Tucci szerint az adattárolási berendezések és szoftverek piaca gyorsabban növekedik, mint a teljes IT-piac, amelynek bővülése az idén 3-4 százalékot tesz ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról