Szerző: Ady Krisztián

2004. június 8. 11:57

Júliustól lesz kapható az Apple új vezeték nélküli kiegészítője, az AirPort Express

Az Apple Computer bejelentette legújabb vezeték nélküli kiegészítőjét, az AirPort Extreme kistestvérét, az AirPort Express -t. A 130 dolláros áron piacra kerülő új készülék nem csak USB-s nyomtatószerverként és xDSL routerként használható, hanem WLAN hídként, repeaterként is alkalmazható a nagyobb testvér mellett.

Az Apple Computer bejelentette legújabb vezeték nélküli kiegészítőjét, az AirPort Extreme kistestvérét, az AirPort Express-t. A 130 dolláros áron piacra kerülő új készülék nem csak USB-s nyomtatószerverként és xDSL routerként használható, hanem WLAN hídként, repeaterként is alkalmazható a nagyobb testvér mellett.

Az AirPort Express a fentiek mellett arra is alkalmas, hogy külön vezetékelés nélkül játszhassunk le zenét nappalink vagy hálószobánk sztereóján. A mellékelt alkalmazások segítségével a Mac-ről közvetlenül küldhetjük a zenei állományokat a vezeték nélküli, 802.11g szabványnak megfelelő kiegészítő sztereó kimenetére.

Az AirPort Express mindössze 94 x 75 x 28,5 mm méretű és 189 gramm súlyú. A hálózati konnektorba dugható készüléken egy Ethernet csatlakozást találhatunk az xDSL vagy kábelmodemek számára -- maximum 10 gép csatlakozhat az AE-en keresztül a hálózatra --, emellett egy 3,5"-os minijack audiokimenetet, valamint az USB nyomtatóportot is elhelyeztek rajta.

Az apró kiegészítő 40/128-bites WEP titkosítást, MAC-szűrést, tűzfalat, RADIUS azonosítást is támogat. Az Apple az AirPort Express Assistant konfigurációs szoftvert, valamint az AirPort Admin segédprogramot mellékeli a készülékhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról