Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. június 9. 15:13

Fejlődik az Interware webhosting üzletága

Átvette a Magyarországon megszűnt Infigate géptermét az Interware. A hazai szerverhosting piac nagyágyújának a vasak elhelyezésére fordítható területe ezzel a duplájára nőtt.

Átvette a Magyarországon megszűnt Infigate géptermét az Interware. A hazai szerverhosting piac nagyágyújának a vasak elhelyezésére fordítható területe ezzel a duplájára nőtt.

A szerverek elhelyezésére az eddigi 480 m2 után 960 m2 áll rendelkezésre az Interware-nél. Az egykori Infigate 480 négyzetméteres géptermét, amely a XI. kerület Hauszmann Alajos utcában található, a Victor Hugo utcai adatkicserélő-központtal (Budapest Internet Exchange - BIX) optikai internet-kapcsolat köti össze. A XI. kerületi gépterem nagy, összefüggő alapterülete miatt alkalmas a jelentősebb, esetleg elkülönített területet bérlő ügyfelek kiszolgálására is.

A szolgáltató szerverhosting üzletágának nagyságára jellemző, hogy teljes hazai BIX-forgalom fel az Interware géptermében tárolt szerverek irányából generálódik. Az Interware ugyanis nem csak a saját ügyfeleinek nyújt szolgáltatást, hanem több internetszolgáltató hasonló üzletágát is kiszolgálja. Az Interware szervertermében helyezte el ügyfelei gépeit az Elender, Senorg, Externet, Interdotnet, BlazeArts, Netsolution, Sysnet, Csúcs.hu és a TVNET is.

Az internetszolgáltatók választhatnak, hogy a szervertermen belül leválasztott, saját berendezéseik és ügyfeleik gépeinek elhelyezésére szolgáló területen kívül még milyen más szolgáltatásokat vesznek igénybe, így például a szervereket a BIX-szel összekötő, vagy a külföldi kapcsolat lehet akár saját is.

Az Interware jelenleg a BIX, az akadémiai-kutatói hálózat (Hungarnet) és a Matáv irányában egyaránt 1-1 Gigabites kapcsolattal rendelkezik.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról