Szerző: Ady Krisztián

2004. június 7. 15:39

Három kamerázó mozinézőt tartóztattak le az Egyesült Államokban és Kanadában

Az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) bejelentette, hogy három mozinézőt tartóztattak le a hétvégén az Egyesült Államokban és Kanadában a The Day After Tomorrow, hazánkban Holnapután című katasztrófafilm vetítése alatt, miközben digitális kamerák segítségével éppen rögzítették a filmet.

Az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) bejelentette, hogy három mozinézőt tartóztattak le a hétvégén az Egyesült Államokban és Kanadában a "The Day After Tomorrow", hazánkban "Holnapután" című katasztrófafilm vetítése alatt, miközben digitális kamerák segítségével éppen rögzítették a filmet.

A digitális kamkorderek segítségével viszonylag jó minőségű kalózkópiák készíthetők a mozifilmekről, melyeket főként interneten terjesztenek filecserélő hálózatokon, warez szervereken, FTP szervereken keresztül. A rögzített adást nem ritkán DVD-lemezeken, VHS kazettákon is árusítják még a DVD-megjelenés előtt.

A mozifilmek kamerás "másolását", rögzítését -- különösen Kanadában -- szigorúan büntetik, erre már a hazai mozikban is felhívják a figyelmet. 2003-ban nem kevesebb mint 52 millió illegális kópiát, DVD-lemezt koboztak el a hatóságok csak az Egyesült Államokban. Az MPAA igazgatója, John Malcolm szerint az iparág egyre komolyabban készül az ilyen bűncselekményekre: hamarosan azon sem csodálkozhatunk, ha fémdetektorokkal, valamint éjjellátó szemüveggel ellátott jegyszedőkkel találkozunk a moziterem bejáratánál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról