Szerző: Vörös Péter

2004. június 04. 13:09:56

A Deutsche Telekom a Matávon keresztül terjeszkedik Szerbia-Montenegróban

Iparági források szerint a német távközlési óriás tovább terjeszkedik Közép-Kelet Európában, a cég a Matávon keresztül tervezi megvásárolni az állami tulajdonban lévő Telecom Montenegrót.

Iparági források szerint a német távközlési óriás tovább terjeszkedik Közép-Kelet Európában, a cég a Matávon keresztül tervezi megvásárolni az állami tulajdonban lévő Telecom Montenegrót.

Zoran Sekulič, a montenegrói privatizációs ügynökség vezetője csütörtökön egy interjúban közölte, hogy a 60 százalékos Deutsche Telekom tulajdonban lévő Matáv várhatóan ajánlatot tesz az ex-jugoszláv köztársaság vezető távközlési cégére. "A Matáv élénken érdeklődik a Telecom Montenegro iránt" -- mondta Sekulič. A Telecom Montenegro 89 százalékban a szerbia-montenegrói állam kezében van, a fennmaradó 11 százalék az alkalmazottaké.

A vállalat monopóliumhelyzetben van a balkáni köztársaság vezetékes távközlési piacán, de a leendő vevők valószínűleg a cég Monet nevű mobiltelefonos leányvállalata iránt érdeklődnek a leginkább. A Monet előfizetői száma meghaladja a 420 ezret a 10 millió lakosú Szerbia-Montenegróban.

Kai-Uwe Ricke, a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatója májusban közölte, hogy a vállalatóriás nem zárja ki a vállalatfelvásárlásokat és főként Közép-Kelet Európában várható terjeszkedés. A Deutsche Telekom jelenleg Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban és Szlovákiában van jelen e régióban.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:53

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.