Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 4. 12:51

Erős negyedév várható az Intelnél

Az Intel negyedévközi elemzői tájékoztatóján a flash memóriák iránti erős keresletre hivatkozva a korábbi előrejelzés felső határára módosította bevétei várakozásait.

Az Intel negyedévközi elemzői tájékoztatóján a flash memóriák iránti erős keresletre hivatkozva a korábbi előrejelzés felső határára módosította bevétei várakozásait.

A vállalat a csütörtökön rendezett konferencián közölte, hogy a jelenleg is tartó második negyedévben 8-8,2 milliárd dollár forgalomra számít. Áprilisban, az első negyedéves eredmények közzétételekor az Intel még 7,6-8,2 milliárd dolláros második negyedéves előrejelzést fogalmazott meg. A cég emellett 60-61 százalékra emelte a bruttó haszonrésre vonatkozó prognózisát.

Az Intel közölte, hogy a processzorok iránti kereslet a korábbi várakozásoknak megfelelően alakul, a flash memóriák forgalma azonban az előrejelzések felett nő. Amint az ismert, az Intel 2003 elején egy rosszul időzített áremeléssel jelentős részesedést vesztett a flash memóriák piacán, most azonban úgy tűnik, a cég vissza tudja szerezni elvesztett ügyfeleinek egy részét. Az Intel kizárólag NOR típusú flash memóriákat gyárt, ezeket elsősorban mobiltelefonokban használják.

A Wall Street igen óvatos előrejelzésre számított, ezért az Intel részvényeinek árfolyama a tegnapi nap folyamán 60 centtel 27,41 dollárra csökkent, a negyedéves prognózis közzététele után azonban 27,80 dollárra emelkedett.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról