Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Videotelefonokat mutatott be a Computexen a Leadtek

Ady Krisztián, 2004. június 04. 11:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A főként videokártyáiról ismert Leadtek a Computexen mutatta be legújabb fejlesztéseit: a kiállításon demonstrálta friss termékeit és videotelefonjait. Az Európában hamarosan piacra kerülő telefonok hagyományos vezetékes vonalon éppúgy kommunikálhatnak, mint az interneten keresztül, VoIP technológia segítségével.

A főként videokártyáiról ismert Leadtek a Computexen mutatta be legújabb fejlesztéseit: a kiállításon demonstrálta friss termékeit és videotelefonjait. Az Európában hamarosan piacra kerülő telefonok "hagyományos" vezetékes vonalon éppúgy kommunikálhatnak, mint az interneten keresztül, VoIP technológia segítségével.

A hangátvitel mellett 4 hüvelykes színes kijelzőjüknek, beépített kamerájuknak köszönhetően MPEG4-alaú videotelefonálást is nyújtanak ezek a készülékek. A normál telefonokra emlékeztető modellek mellett a drága LCD-kijelzőt nélkülöző, költséghatékonyabb modelleket, televízióa köthető videotelefonokat is piacra dob hamarosan a cég.

Utóbbi készülékhez természetesen kompatibilis kamerát is kínál a vállalat, mely egyben webszervert is tartalmaz, önálló webkameraként is alkalmazható.