Szerző: Vörös Péter

2004. június 3. 18:07

Hatvan Gbyte-os iPod a láthatáron

A Toshiba szerdán a tajvani Computex kiállításon bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja 60 GB-os, 1,8-os átmérőjű merevlemezét. A szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy a nyár vége felé fog megjelenni az eddigi legnagyobb kapacitású Apple iPod zenelejátszó.

A Toshiba szerdán a tajvani Computex kiállításon bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja 60 GB-os, 1,8"-os átmérőjű merevlemezét. A szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy a nyár vége felé fog megjelenni az eddigi legnagyobb kapacitású Apple iPod zenelejátszó.

Az Apple nem kommentálta a hírt, de az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a cég a megjelenés után szinte azonnal kínálja készülékeiben a legújabb merevlemezeket. Jelenleg a legnagyobb tárolókapacitású iPod-ban 40 GB-os, 1,8 hüvelykes Toshiba merevlemez van.

A 40 GB-os iPod átlagos tömörítést használva mintegy 10 ezer dal tárolására képes, egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint már ez is tízszerese az átlagos MP3-felhasználó igényeinek. A 4 GB-os Apple iPod Mini zenelejátszó a Hitachi 1"-es merevlemezére épül.

A Toshiba új 1,8"-os merevlemezében két 30 GB-os tányér található, az eddigi legnagyobb tányéronkénti tárolókapacitás 20 GB volt. A Toshiba emellett 0,85"-os merevlemezeket is gyárt.

A merevlemezek egyre népszerűbb tárolóeszközök a fogyasztói elektronikai termékek (például digitális zenelejátszók, digitális videofelvevők) körében.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.