Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kétrétegű lemezek kezelésére képes DVD-írókat is kínál számítógépeihez a Dell

Ady Krisztián, 2004. június 03. 15:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Mi sem jelezhetné jobban a kétrétegű DVD-írás eljövetelét, mint az, hogy a Dell is kínál mostantól számítógépeket kétrétegű lemezek kezelésére képes meghajtókkal. A vállalatóriás tegnap bejelentette, hogy Dimension 8300 és Dimension XPS asztali számítógépeihez 12x-es sebességű DVD-írásra és DL-lemezek kezelésére képes optikai meghajtó is választható.

[News.com] Mi sem jelezhetné jobban a kétrétegű DVD-írás "eljövetelét", mint az, hogy a Dell is kínál mostantól számítógépeket kétrétegű lemezek kezelésére képes meghajtókkal. A vállalatóriás tegnap bejelentette, hogy Dimension 8300 és Dimension XPS asztali számítógépeihez 12x-es sebességű DVD-írásra és DL-lemezek kezelésére képes optikai meghajtó is választható.

A vállalat már korábban, az elmúlt héten is bemutatott 8,4 GB-os lemezeket kezelő számítógépeket, egyes Latitude és Inspiron notebookokat 8x-os, "kétrétegű", multiformátumú DVD-írókkal is meg lehet rendelkeni. Ugyanez a meghajtó elérhető a kisméretű Dimension 4600C asztali számítógéphez is.

A speciális DVD-írókat ráadásul néhány esetben meglepően kedvező, csupán 100 dolláros felárért biztosítja a Dell, az egyszerű DVD-ROM meghajtót tartalmazó Dimension 8300 számítógépre csupán ennyit kell ráfizetni a 12x-es, következő generációs DVD-író beszereléséhez. Más konfigurációhoz ugyanakkor csak drágábban, bizonyos esetekben 250 dolláros áron rendelhető 8x-os, kétrétegű DVD-író.