Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Kedvező negyedéves kilátások az Intelnél

Bodnár Ádám, 2004. június 02. 14:22
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Elemzői várakozások szerint az Intel az előrejelzett tartomány felső határára fogja módosítani a második negyedévre szóló bevétei prognózisát, mivel élénkül a kereslet a NOR típusú flash memóriák, illetve a notebookokba szánt processzorok és chipkészletek iránt.

hirdetés
Elemzői várakozások szerint az Intel az előrejelzett tartomány felső határára fogja módosítani a második negyedévre szóló bevétei prognózisát, mivel élénkül a kereslet a NOR típusú flash memóriák, illetve a notebookokba szánt processzorok és chipkészletek iránt.

A Pacific Crest Securities kedden közzétett jelentése szerint az Intel június 3-án, azaz holnap tartandó negyedévközi elemzői konferenciáján várhatóan 7,9-8,1 milliárd dollárra szűkíti bevételi előrejelzését. Az első negyedéves eredmények közzétételekor az Intel a második negyedévre 7,6-8,2 milliárd dolláros forgalmi prognózis tett közzé. Michael McConnell, a Pacific Crest elemzője szerint a vállalat a második negyedévben 7,9 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 24 centes profitról számol majd be.

Az Intel az első negyedévben 8,1 milliárd dollár bevételt ért el, ami a megelőző negyedévhez képest 7 százalékos visszaesést, éves szinten azonban 20 százalékos emelkedést jelent. A nettó nyereség 1,7 milliárd dollárra rúgott, ami az előző negyedéves adatnál 20 százalékkal alacsonyabb, a tavalyi második negyedéves nyereségnél azonban 89 százalékkal magasabb. A tavalyi második negyedévben az Intel 6,8 milliárd dollár bevételt és 896 millió dollár, azaz részvényenként 14 cent nyereséget ért el.

A második negyedéves eredmények szempontjából jó hírt jelent, hogy a notebookok gyártói túladtak felhalmozódott raktárkészleteiken és ismét elkezdték az új alkatrészek megrendelését az Inteltől. Emellett biztató a NOR típusú flash memóriák iránti kereslet fellendülése is. Elemzők szerint a második negyedévben az Intel növeli részesedését a flash memóriák piacán, amelyet jelenleg s Samsung vezet.

Az asztali PC-k helyzete azonban továbbra is kiábrándító, ez elsősorban a piac szezonalitásának köszönhető. McConnell szerint az új Intel chipkészletek június végi premierje előtt az alaplapgyártók haboznak a régebbi típusú chipsetek megrendelését illetően. A vállalat június végén mutatja be i915 és i925 chipkészleteit, amelyek támogatják a DDR2 memóriákat, a PCI-Express perifériákat és 7.1 csatornás audiovezérlőt is tartalmaznak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!