:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 2. 10:15

A Logitech felvásárolta az Intrigue Technologiest

A Logitech bejelentette, hogy megvásárolta a széles körben elismert, kiváló minőségű Harmony Remote távirányítók gyártóját, a kanadai Intrigue Technologies vállalatot, amely eddig magántulajdonban volt. A cég 29 millió dolláros készpénzes ügylet keretében került a Logitech tulajdonába, amelyhez hozzáadódik egy lehetséges teljesítmény szerinti járulékos kifizetés bizonyos jövőbeli távirányító-bevételeknek megfelelően.

A Logitech bejelentette, hogy megvásárolta a széles körben elismert, kiváló minőségű Harmony Remote távirányítók gyártóját, a kanadai Intrigue Technologies vállalatot, amely eddig magántulajdonban volt. A cég 29 millió dolláros készpénzes ügylet keretében került a Logitech tulajdonába, amelyhez hozzáadódik egy lehetséges teljesítmény szerinti járulékos kifizetés bizonyos jövőbeli távirányító-bevételeknek megfelelően.

Az Intrigue cég, amelynek székhelye a továbbiakban is Mississaugában, Ontario államban marad, egy olyan problémának az úttörő jellegű megoldásával került az érdeklődés középpontjába, amelyet a legtöbb háztartásban jól ismernek: a temérdek bonyolult távirányító gondja. Az Intrigue egy sor kombinált, kedvező áron elérhető, könnyen beüzemelhető és egyszerűen használható távirányítót dobott piacra.

Az Intrigue cég megvásárlása részét képezi a Logitech azon törekvéseinek, hogy kiterjessze jelenlétét a digitális nappaliban. A vállalatot már eddig is a nappaliban felhasználható készülékek vezető gyártójaként tartották számon, a Logitech további tervei között szerepel ennek a piaci előnynek a kombinálása a PC vezérlő-eszközök terén megszerzett tapasztalattal, és ehhez járul hozzá az Intrigue szakértelme és technológiája, hogy a vállalat ebben az egyre fontosabb szerepet játszó piaci kategóriában is vezető pozícióra tegyen szert.

" A cég megvásárlása lehetővé teszi a Logitech számára, hogy a fogyasztói elektronika és a számítástechnika találkozási pontjára helyezze magát a nappalikban" -- jelentette ki Guerrino De Luca, a Logitech elnök-vezérigazgatója. "A Logitech által forgalmazott személyes interfész eszközök találkozási pontnak számítanak az emberek és a digitális világ között. Ezek nyitják ki a kaput a digitális világ felé az otthonokból, az irodákból vagy akár az utcáról. A Logitech feltett szándéka, hogy ezt a kaput biztosítja a nappalikban és a digitális, csatlakoztatott otthonokban. Az Intrigue megvásárlása a megfelelő időben történt, és az ideális piaci előnyt jelenti számunkra ahhoz, hogy megszilárdítsuk vezető pozíciónkat."

A közelmúltig a fejlett távirányító eszközök házi felállítása és használata körülményes és költséges volt. Az elérhető áron kínált Harmony Remote lehetővé teszi, hogy a fogyasztók könnyedén testreszabhassák a távirányító eszközöket a saját digitális szórakoztató eszközeikhez a Harmony Remote weboldal segítségével. A konfigurálást követően a Harmony Remote olyan egyszerű kifejezések alá rendezi a szórakoztató egységek vezérlőit, mint a "TV-nézés", illetve a "DVD-nézés". Az Intrigue díjnyertes termékei az Egyesült Államokban és Kanadában jelenleg kizárólag a kijelölt kiskereskedőknél, és bizonyos, erre szakosodott csatornákon keresztül érhetők el.

"A kombinált távirányítók még csecsemőkorukat élik" -- jelentette ki Bob O’Donnell, az IDC vezető piacelemzője. " Van esély rá, hogy ez a kategória teljesen átalakul, és így fejlődése is felgyorsul, főképp miután a PC és a fogyasztói elektronika találkozási pontját forradalmian új elképzelésekkel és eszközökkel is fellendítjük."

A Logitech előzetes számításai szerint az Intrigue Technologies megvásárlása 10-20 millió dolláros forgalom-növekedést jelent majd az aktuális pénzügyi évben. A tranzakció működési költségre kifejtett hatása szinte elhanyagolható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.