:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 20. 13:40

Új SuperStack 3 Switch 3870 termékcsalád a 3Comtól

[Vision] A 3Com bemutatta új SuperStack 3 LAN kapcsolóit, a Switch 3870 termékcsaládot. Az új termék az iparág első, toronyba szervezhető Gigabit Ethernet kapcsolója, amely 10 gigabites bővítő modulhellyel is rendelkezik.

[Vision] A 3Com bemutatta új SuperStack 3 LAN kapcsolóit, a Switch 3870 termékcsaládot. Az új termék az iparág első, toronyba szervezhető Gigabit Ethernet kapcsolója, amely 10 gigabites bővítő modulhellyel is rendelkezik.

Az egyedi kialakítású, 48 portos modell és az alacsonyabb árfekvésű 24 portos verzió a 10 Gigabit Ethernet gerinchálózati támogatásnak köszönhetően a jövőben is kiválóan használható eszköz, ezen túl a Layer-3-ra felkészített hardver alternatív megoldást kínál a hagyományos, 10/100-as munkacsoporti kapcsolókkal szemben. Az igen kedvező árfekvésű Switch 3870 család kimagasló adatátviteli teljesítményt biztosít, amely a toronyba szervezhető 1U magas egység 48 portos kapacitásának és a tornyonként akár 384 portos kiépítési lehetőségnek köszönhető.

„A 3Com Gigabit fejlesztések eredményeként akár nyolc SuperStack 3 Switch 3870 is összekapcsolható egy toronyba, amelyet egyetlen IP-címen lehet felügyelni. A kapcsolók közötti adatforgalmat egy tartalékolt 40 gigabites összeköttetésen alakították ki, olyan szabványos hálózati protokollok támogatása mellett, mint a link aggregáció (IEEE 802.3ad LACP).

A SuperStack 3 Switch 3870 modellek kedvező árfekvésük révén a Gigabit szélesebb körű, véghálózati elterjedését segítik elő, a ma használatos 10/100-as technológiához képest tízszeresére növelve a munkaállomások hálózati kapcsolatának sebességét. Az új kapcsolók 10-Gigabites, Layer 3-as modulhelyei további bővíthetőséget kínálnak, így biztosítva a beruházás értékállóságát.

Kiemelt figyelmet kapott a kapcsoló tervezésénél a hálózati biztonság. Az IEEE 802.1X port alapú azonosítás és bejelentkezés megakadályozza az illetéktelen hálózati behatolást, a Secure Shell (SSH) és a Secure Socket Layer (SSL / HTTTPS) protokollok használata pedig a hálózat menedzsmentet teszi még biztonságosabbá. A további rugalmas bővítések egyszerű megvalósításához kínál segítséget a kapcsoló 4 SFP portja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.