Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Digitális zenelejátszók: nem korlátlan a felhasználók kapacitásigénye?

Vörös Péter, 2004. május 07. 16:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Jupiter Research piackutató cég által nemrég végzett felmérés szerint az ideális hordozható zenelejátszó kapacitása 1000 dal körül van. A megkérdezettek döntő többsége nem tárolt ennél jelentősen több dalt otthoni PC-jén.

hirdetés
A Jupiter Research piackutató cég által nemrég végzett felmérés szerint az ideális hordozható zenelejátszó kapacitása 1000 dal körül van. A megkérdezettek döntő többsége nem tárolt ennél jelentősen több dalt otthoni PC-jén.

A kutatás eredményei szerint az 5000 dal tárolására képes digitális zenelejátszók a legtöbb ember számára túl nagy kapacitást nyújtanak. A fogyasztók a tárolási kapacitáson kívül más tényezőket is fontosnak tartanak: újratölthető elemek (a megkérdezettek 55 százaléka szerint), kis méret (52 százalék) és a PC-vel való összekapcsolhatóság (49 százalék), ugyanakkor szinte senki nem tartotta fontosnak a zenék tárolási formátumát.

A felmérésben olyan embereket kérdeztek meg az ideális hordozható zenelejátszóval kapcsolatban, akik már tárolnak zenét PC-jükön. A jelentés szerint a fogyasztók között az olyan készülékek a legnépszerűbbek, amelyek körülbelül 1000 dal tárolására képesek.

Az eredmények részben megmagyarázzák az Apple 4 GB-os Mini iPod-ja iránti rendkívüli keresletet: a cég nemrég három hónappal eltolta a globális bemutató időpontját azért, hogy lépést tudjon tartani a kereslettel.

Szintén ezt a szegmenst célozza a Creative 4 GB-os MuVo2 zenelejátszója, amely nagyjából 1000 dal tárolására képes. A várhatóan mintegy 389 euróba kerülő készülék különlegessége a méret, amely lényesen kisebb, mint a konkurens, hasonló tárolási kapacitást nyújtó jukebox lejátszóké.

Nem jelent nagy meglepetést az, hogy a jelentés szerint a hordozható zenelejátszó megvételét fontolgató fogyasztók 77 százaléka olyan készüléket választana, amely képesek a PC-n tárolt zenék tárolására.

Michael Gartenberg, a Jupiter kutatási igazgatója úgy véli, hogy a felmérés segít megmagyarázni azt, hogy miért kevésbé népszerűek az 1000 dalnál jelentősen kisebb kapacitású hordozható zenelejátszók. A fogyasztók ugyanakkor nem nagyon preferálják a túlságosan nagy kapacitást nyújtó (többek között Creative, Archos, Dell, stb.) eszközöket sem.

A jelentés ezzel együtt azt is kihangsúlyozza, hogy a hordozható lejátszó megvételén gondolkodó felhasználók közel fele (45 százaléka) szeretné, ha a készülék videolejátszást is nyújtana. A felmérés szerint emiatt mégis emelkedhet az egyre nagyobb merevlemezt használó lejátszók aránya.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.