Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. május 7. 10:25

Csatlakozz.hu: kezdeményezés az olcsóbb mobiltelefonálásért

Kedvezőbb díjcsomagok, tarifák érdekében indult a napokban egy kezdeményezés: a szervezők azoknak a mobiltulajdonosoknak a jelentkezését várják, akik régi számukat megtartva, egy kedvezőbb tarifacsomaggal új szolgáltatóhoz pártolnának.

[HWSW] Kedvezőbb díjcsomagok, tarifák érdekében indult a napokban egy kezdeményezés: a szervezők azoknak a mobiltulajdonosoknak a jelentkezését várják, akik régi számukat megtartva, egy kedvezőbb tarifacsomaggal új szolgáltatóhoz pártolnának.

A www.csatlakozz.hu címen elérhető weboldalon várják a szervezők azok kötelezettség nélküli jelentkezését, akik kedvezőbb tarifákért cserébe hajlanának a szolgáltatóváltásra. A számláló szerint már 3000 tagot számláló közösség életrehívóinak érvelése szerint több ezer főnyi új ügyfélért a szolgáltatók már hajlanának olcsóbb tarifákat, vagy más kedvezményt nyújtani. Konkrét ígéret ugyan egyelőre nincs, de a kockázat sem nagy: néhány adatot kérnek csak a weblap üzemeltetői (például nevet vagy telefonszámot nem), és arra is felhívják a figyelmet, hogy a regisztráció nem jelent elkötelezettséget.

Maga a kezdeményezés -- mely olyannyira nem új jelenség, hogy a fogyasztóvédelmi törvény fogyasztói klubként nevesíti az áruk, szolgáltatások olcsóbb megszerzésére szövetkező vásárlókat, ügyfeleket -- sem a hétköznapokban, sem az interneten nem ismeretlen, ám a távközlési piacon még ilyen jellegű csoportosulás nem jött létre. A Csatlakozz.hu létrehozói többezres érdeklődő táborra számítanak, ami nem irreális elvárás, hiszen a felmérések is úgy találták, hogy 70-140 ezer mobilhasználó él majd a számhordozás lehetőségével.

a címlapról